SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle yürütülen Gençlik Programları kapsamındaki  "Su Ayak İzimizi Takip Etmek" isimli gençlik değişimi projesi sona erdi. Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan’dan gelen katılımcı öğrenciler yerel halka suyun hayatımız için önemi ve etkin kullanımı hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan sunumlar ve oyunlar gerçekleştirdi.


Tosya Cumhuriyet meydanında kurulan su standında her yaştan vatandaşlara suyun önemini anlatan sunumlar ve ikramlar oldu. Özellikle Mustafa Kök (68) isimli vatandaşın su ile ilgili tespitleri katılımcı misafirler ve vatandaşların dikkatini çekti. Mustafa Kök mikrofonlara yaptığı konuşmada ‘’ Su hayattır, hava ve su birde ekmek olmadan insan yaşayamaz. İnsan doğduğu zamanda su ile yıkanıyor öbür tarafa gider iken su ile banyo yaptırılıyor. Su, hava ve ekmek olmadan hiçbir şey olmaz. Suya çok önem verelim’ ’dedi.


Daha sonra Çek Cumhuriyeti öğrenciler tarafından vatandaşların suya dikkatini çekmek için bardak oyunu oynadılar. Yaklaşık 2 saat süren program öğrencilerin ilçeden ayrılması ile sona erdi


Editör: TE Bilisim