SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt genelinde olduğu gibi ilçede halk milli irade ve demokrasi nöbetine devam ediyor.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan demokrasi nöbetinde şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Vatanın bütünlüğü ve milletin birlik ve bekası için dua edildi.

 

Demokrasi nöbetin de Tosya Din Görevlileri Tasavvuf Musiki grubu vatandaşları yalnız bırakmadı. Tosya Din Görevlileri Tasavvuf Musiki hocaları tarafından ilahilere meydanda nöbet tutan kalabalık ta eşlik etti.

Demokrasi nöbetinde geceye damgasını vuran Tosya Orman İşletme Müdürlüğü oldu. Tosya Orman İşletme Müdürlüğü Cumhuriyet Meydanında yaklaşık bin adet 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Fidanı dağıttı.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Fidanı alan vatandaşlar Tosya Orman İşletmesi Müdürlüğü’ne teşekkür ederek şehitler anısına aldıkları fidanları bahçelerinin en güzel yerlerine dikeceklerini ve şehitlerin hatırasını yaşatacaklarını söyledi.

Vatandaşlara pilav ve ayran ikramının yapıldığı demokrasi nöbetinde açılan dev Türk Bayrağı gecenin bir başka güzelliği olurken atılan havai fişekler ise vatandaşlar tarafından heyecanla izlendi.

Editör: TE Bilisim