HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KAMERA: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde ilginç bir olay yaşanarak otlamakta olan bir inek yaklaşık 4 metre yüksekten D-100 karayoluna düştü.

Edinilen bilgilere göre Tosya ilçesinin Ortalıca köyü mevkiinde büyükbaş hayvanlarını otlatmak için kırsal alana bırakan Mehmet Çetin isminde vatandaşın ineği D-100 karayolu kenarında bulunan yaklaşık 4 metre yükseklikteki istinada duvarından aşağı D-100 karayoluna düştü. Olayı gören bir vatandaş hemen Jandarma ve Trafik ekiplerini arayarak D-100 karayoluna bir ineğin düştüğünü ve Trafik kazası olma riski olduğu yönünde ihbarda bulundu. İhbarı alan güvenlik güçleri olay yerine giderek ilk önce yol trafik güvenliğini sağladı. Ortalıca köy muhtarı ineğin düştüğü yere gelerek çan çekişmekte olan ineğin sahibini aradılar. İneğin sahibinin kesim onayının alınması ile birlikte ineği ilk bulan kişi hayvanın mıntar olarak ölmemesi için ‘’Bismillah Allah’ı Ekber ‘’ diyerek ineği kesti.

İneğin kesimi sonrası Ortalıca köyünde ikamet eden bir vatandaş ‘’ Valla bu güne kadar Kastamonu’da ‘’Ayı çıkabilir, taş düşe bilir ‘’ derlerdi şimdi gördük ki İnekte düşebilir. İlk defa böyle bir şey oluyor adeta uluslararası D-100 karayoluna gökten inek düştü’’dedi.

Emniyet ekipleri ile birlikte olay yerine gelen Tosya İtfaiyesi Kaza Kırım ekibinin yanında her ihtimale karşı ineğin kesimi için kasap getirmesi gazetecilerin dikkatinden kaçmadı.











Editör: TE Bilisim