KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesi Kastamonu’nun Tosya ilçesinde toprak yol kenarında bulunan ev sakinlerini yoldan kalkan toz adeta isyan ettirdi. “Toz toprak içinde yaşamaya mahkûm edildik” diyen Abdullah Sirke isimli yaşlı vatandaş, “Kapılarımızın önü, balkonlarımız, pencere kenarlarımız hatta evlerimiz toz toprak içinde” dedi.

 Evinin önünden geçen araç trafiği ve sonrasında oluşan toza teslim olan ev sakinlerinden Abdullah Sirke, toza ve toprağa teslim olduk diyerek , “Nefes alamıyoruz. Şehrin karmaşasından kaçalım derken, tozun toprağın içine düştük. Kaç gündür toz nedeniyle bırakın sokağa çıkmayı, balkonda, hatta evimizin içinde bile nefes alamaz olduk” dedi.

GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR

“ Torunlarımı dışarı çıkaramıyorum. Arabalar geçtiğinde, yoldan havaya kalkan toz nedeniyle göz gözü görmüyor. Kapılarımızın önü, balkonlarımız, pencere kenarlarımız hatta evlerimizin içi bile toz toprak içinde. Dışarı çıkan herkes, evine döndüğünde banyo yapmak zorunda kalıyor Bu yolun bu şekilde toz toprak içinde bırakılması bölgede yaşayan insanlara çile çektirmekten başka bir şey değil.” dediler.

CİNNET GEÇİRMEK BÖYLE BİR ŞEY

‘’ Bakın şu toza bakın şu merdivenlerini üstüne evin içine bakın Allah aşkına bu eziyet bize neden yapılıyor. İnanın kafayı bozacağım. Cinnet geçirmek böyle bir şey herhalde. Şu yüzümüze gözümüze bir bakın her tarafımız toz içinde sağlığımız tehlikede. Bu bölgede bulunan Meslek Yüksek Okulu öğretmenlerine durumu anlattım. Öğrencilerinizin sağlığı tehlikede gelin birlikte hareket edelim dedim fakat sonuç alamadım’ ’dedi










 

  (SDA-

Editör: TE Bilisim