SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle çeşitli etkinlik düzenlendi.
Tosya Ziraat Odası, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir dizi etkinlikler yaptı. Oda, programlar kapsamında vatandaşlara Tosya pirincinden yapılma Pilav dağıttı. Çiftçinin önemine dikkat çeken Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, " Konuşmaya başlamadan önce ülkemizde yaşanan Terör olayının şiddetle kınıyorum. Vatanımızı korumak için mücadele eden askerlerimize ve Polislerimize başarılar diliyorum’’ dedi

 

Çiftçinin önemine değinen Ziraat Odası başkanı Akdiken’’ Bizlerin gıda ihtiyacını bütün zorluklara rağmen karşılayan, toprağını işleyen, insanlarımızın günüdür. Nüfusun hızla arttığı, kuraklık, doğal afetler ve açlık manzaralarının gözler önüne serildiği, buna paralel olarak doğal kaynakların azaldığı günümüzde temel gereksinimlerimizi karşılayan tarımsal üretim, gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun tüm ülkeler için hayati önem taşımaktadır. Yediğimiz her ekmekte, içtiğimiz her çorbada, giydiğimiz her kıyafette çiftçimizin hakkı ve alın teri vardır. Bu özel günlerini yürekten kutlayarak çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyorum" dedi.

 

Konuşmalar sonrasında programa katılan Tosya İlçe Jandarma Komutanı Yzb Sefer Sezer,Belediye Başkan yardımcısı Fazıl Ateş,Ak Parti İlçe Başkanı Metin Ekşi,MHP ilçe başkanı Muvaffak Etyemez ve diğer misafirlere pilav ikramı yapıldı.

 




(SDA-

Editör: TE Bilisim