Habertürk:Sedat Ağacıkoğlu

Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan törene KaymakamMehmet Türköz ,Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Himmet Polat, Belediye Başkan Vekili Haşim Kahyaoğlu,Cumhuriyet Savcısı İzzet Doğan, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Niyazi  Gümüş,İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz,  ve vatandaşlar katıldı.



Cumhuriyet meydanında yapılan tören sonrasında Tosya Asri Mezarlığı'nda bulunan şehitlik ziyaret edildi ve burada Kur'an-ı Kerim okundu. Saat 10:00 da İlçe  Müftülük  Konferans Salonu'nda   Tosya Lisesi tarafından düzenlenen "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü ve Şehitler Günü" anma törenine başladı.Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı programın  açılış konuşmasını lise Müdürü Cüneyt Özil yaptı daha sonra Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz Günün önemini anlatan bir konuşma yaptı.






Yapılan konuşmalarıdan sonra  Tosya Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve sunduğu  "Çanakkale Şehitleri", "Çanakkale Hücumu'" ve "Çanakkale'de Ruhlar" isimli şiirleri okudular. Daha sonra öğrenciler tarafından "Çanakkale'den Havadis Var" adlı piyes sahnelendi.Konferans salonunda bulunan misafirler ve şehit yakınları öğrenciler tarafından hazırlanan programları gözyaşları içinde takip ettiler.Programın sona ermesinden sonra Resmi erkan Okul yöneticilerini ve öğrencileri tebrik etti.




İlçe müftülük salonunda düzenlenen program sonrasında Tosya Kaymakamlığı Şehit yakınlarına ve Gazilere Tosya Üç oluklarında bulunan belediye Misafirhanesinde bir sohbet ve yemek programı düzenledi.Yemek sonunda  Tosya Müftü vekili Muhsin Özdemir’in yaptığı dua ile  "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü ve Şehitler Günü"  sona erdi.




Editör: TE Bilisim