HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU
KASTAMONU (İHA) -Kastamonu’nun Tosya ilçesi Avşar mahallesinde bir vatandaş alt geçitten köye giriş sağlayan yolu tapulu arsamın içinden geçiyor iddiası ile demir borularla araç trafiğine kapattı.
Avşar mahallesinde yaşayan Sami Yılmaz isimli vatandaş D-100 karayoluna bağlantısı bulunan alt geçitten köye giriş sağlayan ve karayollarının 1.sınıf asfalt yola arsasından geçtiğini iddia ettiğini bölümüne demir borular koyarak trafiğe kapattı.

ARSASINDAN GEÇEN YOL İÇİN CUMHURBAŞKANINA YAZDI
Arsasından geçen yolun iptali için hukuki süreç başlatan Sami Yılmaz, ‘’ Karayolları bu yolu yapmak için bizim 2 dönüm arazimizi istimlak etti. Yol yapım aşamasında ben karayollarına vermiş olduğum 2 dönüm arazi dışında üst kısımda hazine arazisi yolu olduğunu söyleyerek köye giriş yolunun o bölümden yapılmasını talep ettim. Fakat karayolu yetkilileri köyün giriş yolunu benim tapulu arazimden yaptılar. İlk başlarda kendi komşularımız ve köylülerin kullandığı yol daha sonraları araç trafiğinin artması ile ben ve ailem sorun yaşamaya başladık. Gelip geçen araçlar beslediğimiz tavuklara çarparak ölümlerine neden oldu. Ayrıca 1 -2 defa evimde hırsızlık olayı oldu. Bende ailemi ve çocuklarımı düşündüğüm için tapulu arazimden geçen bu yolu araç trafiğe kapattım. Yolu kapatmadan önce defalarca karayolları yetkililerine ve Cumhurbaşkanlığına yazı ile müracaat ettim’ ’dedi.

SÜRÜCÜLER KAPALI YOLU GÖRÜNCE ŞAŞKINLIK YAŞIYOR

Yolun kapanmasının ardından kısa bir süre şaşkınlık yaşan sürücüler, alternatif güzergahı kullanmaya başladı.
Arsa sahibi Sami Yılmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, İlgili makamlarla gerekli yazışmaları yaptığını ileri sürerek, yolun geçtiği bölümün tapulu arazisi olduğunu savundu.
Sami Yılmaz, çözüm bulamayınca böyle bir yönteme başvurduğunu söyledi.
Köye giriş yapamayan vatandaşlar "Bu yolun kapatılmasıyla yol üzerinde evleri olan vatandaşlar mağdur oldu. Bunun bir çözümünü bulmak lazım. Vatandaşlar yolu uzatmak durumunda kalıyorlar." diye konuştu.








(SDA-

Editör: TE Bilisim