HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Çocuk Gelinle Evlenmeye 4 Yıl Ceza

İlçede 15 yaşında genç kızla evlenmeye 4 yıl hapis cezası verildi. Sinop Boyabat ilçesinden olan Aydoğan Ailesi Tosya’da bir tuğla fabrikasında çalışıyor.  Ailenin büyük oğlu Güven Aydoğan 2008 yılında o tarihte 15 yaşında olan Ceyda Aydoğan ile evlilik yaptı.  Ceyda Aydoğan'ın küçük yaşta evlendiği hastaneye doğuma gittiğinde ortaya çıktı. Hastane polisi tarafından ailenin ifadesinin alınmasının ardından Ceyda Aydoğan'la  küçük yaşta evlenmesi nedeniyle Güven Aydoğan hakkında kamu davası açıldı.

Çocuk gelin Ceyda Aydoğan'ın anne ve babasının rızası ile resmi nikâhı yapıldı. Aydoğan Ailesinin hayatı mutlu şekilde devam ederken Güven Aydoğan hakkında açılan kamu davasında yerel mahkeme tarafından çocuk yaştaki gelinle evlenen Güven Aydoğan'a 4 yıl ceza verildi.


Yerel mahkemenin kararının Güven Aydoğan temyiz etti. Kararı yerinde bulan Yargıtay Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararını onadı. Kararın kesinleşmesiyle Güven Aydoğan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Güven Aydoğan iş için sabıka kaydı almaya gittiği Tosya Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklandı.

Eşinin tutuklanması ile Ceyda Aydoğan'ı zor günler beklemeye başladı. Biri 5 yaşında biri 3 yaşında iki çocuğu ve üçüncü çocuğuna hamile olan Ceyda Aydoğan yaşam mücadelesi vermeye başladı. Bir oğlu cezaevine giren babanın diğer oğlu da askere gitti. Kış gelmesiyle birlikte bir çocukları askerde, bir çocukları cezaevinde olan Aydoğan ailesinin geçimi 4 kaburgası alınan hasta baba Aydoğana kaldı. Zor durumda kalan baba Aydoğan iki çocuğuyla kalan gelini Ceyda Aydoğan'a da bakmaya başladı. Ailenin bu durumundan en fazla etkilenen 5 yaşındaki çocuğu. Babasının fotoğrafını eline alan çocuk babasına bakarak sürekli ağlıyor.



Görüş günlerinde cezaevinde babalarını ziyaret ise ayrı bir trajedi. Babasını görmeye giden çocuklar babalarına dokunamadan geriye dönüyor. Aile bu durumun çözülmesi için yetkililerde yardım bekliyor.

Olayı gazetecilere anlatan baba Nazım Aydoğan çocukların severek evlendiğini ve kimsenin şikâyetçi olmadığının belirterek   "Cumhurbaşkanıma Başbakanıma rica ediyorum ve Adalet Bakanlığına tamam benim çocuğum erken evlenmiş hiç bir şikayet yok resmi nikahı olduğu halde 4 sene 5 ay 10 gün benim çocuğumu içeriye aldılar. En azından bu yasanın içinde eğer böyle bir madde varsa erken evlilikten dolayı burada iki tane çocuğu var 5 yaşında biri 3 yaşında Baran Ayşegül. Bu çocukları babası koymasınlar hapishane önlerine göndermesinler.



Sayın Cumhurbaşkanım Başbakanım Adalet Bakanım böyle bir yasa varsa bu yasının içinde bu çocukları göz önüne alarak bu çocukları anasız babasız bırakmayın.’’ dedi

Ceyda Aydoğan; "Ben eşimle severek evlendim. Annem babam şikayetçi, olmadı. Eşimin serbest bırakılmasını çocuklarımın babalarına kavuşmasını istiyorum. " dedi.




Editör: TE Bilisim