SEDAT AGACIKOĞLU

  KASTAMONU(İHA)

Tosya Belediye Düğün salonunda düzenlenen Bindallı defilesine Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Jandarma komutanı Himmet Polat, Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, Milli Eğitim müdürü Fikret Korkmaz ve çok sayda vatandaş katıldı.

Defile Programı Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Defile öncesi Atabinan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Ertuğrul Ateşoğlu kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında öğrenciler ve kursiyerler tarafından hazırlanan bindallı defilesine katılan tüm misafirlere teşekkür eden Müdür Ertuğrul Ateşoğlu’’ defilenin kültürel kıyafetlerin geçmişten günümüze ve geleceğe aktarılmasının önemli olduğunu, geceyi hazırlayanların kültürel mirasın korunmasına katkı sağladığını ifade etmek isterim. Ayrıca  defile için dışarıdan okulumuza gelen kursiyer arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz aylarca çalışıp hazırlandılar. Defileye katılan tüm arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkür ederim’’ dedi

Defile öğrencilerin canlandırdığı Kına Gecesi ile başladı. Kına gecesinde gelinin etrafında dönen arkadaşları daha sonra gelinin eline kına yaktılar. Daha sonra gelini helesa yapan arkadaşları kına gecesine özgü türküler söyleyerek eğlendiler ve ayrılı töreni ile temsili kına gecesini sonlandırdılar.

 Kına gecesi sonrasında öğrenciler tarafından hazırlan serbest kıyafet defilesi sunumu başladı. Yaklaşık 15 öğrencinin defilede sunduğu kıyafetler seyircilerden beğeni ve alkış aldı. Daha sonra sahneye yaşları 5-8 arasında küçük çocuklardan oluşan mankenler çıktı. Minik mankenler protokol ve seyircilerden büyük alkış aldı.

Gecenin finalinde ise yaklaşık 22 kursiyerin aylarca gece gündüz demenden el emeği göz nuru hazırladıkları bindallıların mankenler üzerinde sunumu ile başladı. Yaklaşık yarım saat süren bindallı defilesi misafirler tarafından hayranlıkla izlendi.

Defile programı sonunda Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz kısa bir konuşma yaptı. Türköz’’ Bu defileyi hazırlayan emeği geçen tüm okul idarecilerine, öğretmenlerine, kursiyerlere ve öğrencilere teşekkür ediyorum’ ’dedi. Kaymakam Mehmet Türköz Bindallı öğretmenlerinden Şükran Uzun’a plaket verdi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Kazım Şahin konuşmasında’ ’Kültürler nesilden nesille aktarılarak gelir.Bindallı Tosya’nın önem verdiği bir kültür ve giyim tarzıdır.Bunun yaşatılmasında ve bir sonraki nesillere aktarılmasında emek veren herkese teşekkür ediyorum’ ‘dedi. Başkan Kazım yaptığı kısa konuşma sonrasında El Sanatları ve Teknoloji öğretmeni Emine Bayram’a plaket verdi.

 

Editör: TE Bilisim