HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya İlçesi Bürnük köyü mevkiinde başıboş köpeklerin topluca yaşadığı Çiftlik köprüsünün bulunduğu alandaki köpek barınağı yakıldı.

Edinilen bilgilere göre yaklaşık iki yıldır çok sayıda sahipsiz köpeğin yaşadığı ve hayvan severlerin ilgi odağı haline gelen alanda bulunan hayvan barınağı 24 Haziran gecesi İddialara göre kişi veya kişiler tarafından yakıldı. Yaklaşık bir yıl önce Orhan Taviloğlu isimli bir hayvan severin haftada 3 gün yaklaşık 45 km yol kat ederek bu köpeklere yiyecek vermesi ile gündeme gelmişti.

Hayvan sever Orhan Taviloğlu başıboş köpeklerin bulunduğu alandaki barınağın yakılması ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada ‘’ Ben yaklaşık iki yıldır her hafta kendi özel arabam ile 45 km yol gelerek bu aç ve susuz hayvanlara yemek ve su vermekteyim. Bugüne kadar tek başıma mücadele ettim. Geçtiğimiz ayın 24’de tekrar geldiğimde burada bulunan 5 yavru köpek ve anneleri ile çok sayıda aç susuz köpeğe ekmek ve su verdim. Birkaç gün sonra tekrar geldiğimde bu köpeklerin soğuk kış günlerinde başlarını soktuğu ve hayvan severlerin içine mama koyduğu barınağı yanmış şekilde buldum. Çevrede bulunan vatandaşlar Hayvan barınağının akşam hava karardığında yanmaya başladığını ifade ederek yangının etkisi ile barınağın etrafında bulunan çok sayıda köpeğin yanma tehlikesi yaşadığını iddia etti. Ben tek başıma bu hayvan barınağını yaptıramam ilçemizdeki yetkililerden ve hayvan severlerden bu alana yeniden köpek barınağı yapılmasını rica ediyorum’’ dedi.

Barınakta çıkan yangının etkisi ile köpeklerde telef olup olmadığı bilinmemekle birlikte beş yavru köpeğin annesinin yangın sonrasında bulunmaması ve yavruların sürekli aç kalması akıllara başka ihtimallerde getirmekte.  

Editör: TE Bilisim