Programa Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı J.Yzb. Sefer Sezer,  Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, Tosya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Kadir Çavdar, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Nahit İğdirli, İlçe Başvaizi Muhsin Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz,  Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, köy muhtarları, davetliler ve  Köylüleri katıldı.

 Vali Erdoğan Bektaş köye gelişinde ilk olarak üzüm bağlarını gezdi. Çiftçilerden bilgi aldı. Üzümü dalından koparan Vali Bektaş, yetiştirilen üzüm için yeterli pazarın olup olmadığı noktasında çiftçilerle sohbet etti.  

Bağbozumu ve Tarla Günü etkinlikleri saat 16:00 da Köy Meydanı’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Tosya Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından açılış konuşmasını yapan Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman; “ Bağbozumu ve tarla günlerine hoş geldiniz diyor şahsım ve kurumum adına hepinizi saygıyla selamlıyorum Kastamonu ilçelerinde 5500 dekar civarında sırasıyla İnebolu Bozkurt Hanönü ve Merkez İlçemizin bazı köylerinde bağ alanları mevcut” dedi.

Çifter Köyü Muhtarı Mustafa Uslu’da konuşmasında katılımlarından dolayı Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve katılımcılara teşekkür etti. Emeklilerin köylerine geri döndüğünü ifade eden Muhtar Uslu, köylerinde bağların tekrar üretime kazandırılabilmesi için Vali Erdoğan Bektaş’tan destek istedi. Desteklendiği sürece köylerinde bulunan 15bin dönüm bağ alanının tekrar üretime kazandırılabileceğini söyledi.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz de konuşmasında; Katılan herkese teşekkür ediyorum. Malumunuz ben Egeliyim, Denizli’liyim 16 yaşıma kadar etkinliklerle geçti ömrüm. Benim çocukluğumun en güzel anları bu bağ bozumu etkinliklerinde geçti. Bağ bozumlarıyla aklımda kalan en önemli şey, yardımlaşma, dayanışma, komşuluk hakkı, sevgi saygı hoşgörü ve eğlenceydi. Bu coşku inşallah Tosya’da Çifter Köyü’nde başlattık. İlk adımını attık ileriki yıllarda da bu işe başlarız.    

Programa katılamayan Ak Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen’in mesajı okundu.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş konuşmasında Tosya Pirinci ve sanayi ürünlerine değindi.  Doğrusu Kastamonu’da bağ bozumu tanıdık bir kavram değil bu köyümüzde gerek yaprağıyla gerek meyvesiyle üzümcülüğün ağır bastığı bu köyde bir bağ bozumu töreninde beraber olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Herkese tekrar hoş geldiniz diyorum. Yeni dünyada yaşıyoruz. Dünyanın gerçekleri var “  sözleriyle İsviçre tarımından örnekler verdi. 100 km uzunluğunda üzüm bağlarının olduğunu söyleyen Vali Bektaş Tosya Çifter Köyü’nde de 100 dönümlük arazi üzerinde bağcılık yapıldığı takdirde rekabet edilebileceğini söyledi.  

Programın sonunda katılımcılara üzüm ikram edildi.





Editör: TE Bilisim