Sedat Ağacıkoğlu
KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesi Kargın Köyü’nde hayvanlarını otlatan Habib Zorlu (56) çalılıklar arasında bulunan Ayı’nın saldırısına uğradı.

Kargın köyünde ikamet etmekte olan Habib Zorlu her gün olduğu gibi hayvanlarını otlatmak için yaylaya gitti. Gündüz vakti hayvanlarını otlattığı sırada ormanlık alandan çıkan büyük bir ayı bir anda Habib Zorlu’ya saldırdı. Habib Zorlu bir anda olayın şaşkınlığı ile kendini ayının altında buldu.Ayı pençesi ile Habib Zorlu’ya vurdu.Can acısı ile bir anda bağıran Habib Zorlu’nun sesine Ayı bir anda kaçmaya başladı.Ayının gitmesinin ardından Habib Zorlu yaylaya kadar giderek hanımının telefonundan kardeşini aradı.  Kardeşi tarafından Tosya Devlet Hastanesi’ne getirilen Habib Zorlu tedavi altına alındı.

İlk müdahalesinin yapılmasının ardından ayının şokunu atlatmaya çalışan Habib Zorlu İHA muhabirlerine yaptığı açıklamada; “Şu an çok şaşkın durumdayım.20 yıldır hayvaları otlattığım yerden,çalıların arasından biranda ayı çıkarak bana saldırdı. Çalıların içinde yatıyormuş. Bir haşırtı yaptı. Ormandan çıktı geldi beni vurunca yatırdı. Koltuğumdan tutarak beni salladı. Bağırınca bıraktı gitti. Hayvan severler şimdi ne diyecek acaba Ayı vurmak suç ama biz ölünce suç değil .Ne olacak şimdi biz ne yapaçağız’’dedi.

Vücudunun çeşitli yerlerinde diş yarası olan Habib Zorlu’nun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.   

Editör: TE Bilisim