HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu'nun Tosya ilçesi Kız İmam Hatip Lisesinde eğitim gören iki kız öğrenci okul çıkışında bir otomobilin çarptığı yaralı kediyi   veterinere hekime götürdü.

Okul çıkışında yolun bir kenarında acı çeken yaralı kediye önce yiyecek veren Beyza Bıçakcıoğlu ve Öznur Kara isimli İmam Hatip Lisesi 1.sınıf öğrencileri daha sonra tedavi edilmesi için Veteriner Hekime götürdüler.

‘’ YAVRU KEDİNİN BAŞINDA AĞLADIK’’

Yaralı kediyi ilk gören Beyza Bıçakcıoğlu o anları şöyle anlattı’’ Eğitim gördüğümüz Kız İmam Hatip Lisesi İlçe çıkışında olduğu için her gün servis aracı ile gidip gelmekteyiz. O gün okul çıkışında servis aracını bekler iken yolun kenarında yavru kedinin ağlamaklı miyavlamasını duydum. Daha sonra Öznur arkadaşımla kediyi aradık ve çalıların arasında yavru kediyi bulduk. İlk gördüğümüz anda kedinin o durumu bizi çok üzdü ve çaresiz bir şekilde kedinin başında ağladık’ ’dedi.

‘’BABAMI ARADIM VE KEDİYİ VETERİNERE GÖTÜRDÜK’’

Öğrenci Beyza Bıçakcıoğlu ‘’ Daha sonra yanımızda bulunan simit ve suyu kediye vererek karnını doyurmaya çalıştık. Kediyi bu şekilde bırakamayacağımız karar verdikten sonra köyde imamlık yapan babamı aradım ve kendisine durumu anlattım. Babam ben aradıktan 15 dakika sonra araba ile gelerek yavru kediyi veteriner hekime götürdük. Yaralı yavru kediyi tedavi eden Veteriner hekim çarpmanın etkisi ile kedinin ayaklarının kırık olduğunu söyledi.

Bizde kediyi alarak Tosya Belediyesi Çevre Koruma Hizmetler Müdürlüğüne götürdük. Belediyede yetkililere yaralı kediyi teslim ettik. Belediye Veteriner Hekimi kediyi ilk önce Kastamonu Belediyesi Veteriner Müdürlüğüne göndereceklerini ve sonrasında Ankara Belediyesi Veteriner Müdürlüğüne gidecek’ ’dedi.

‘’TOSYA BELEDİYESİ YETKİLİLERİ DUYARSIZ KALMADI’’

Yaralı kediye duyarsız kalmayıp Tosya Belediyesine götüren öğrenciler’’ Belediye yetkilileri sağ olsunlar bize yardımcı oldular. Yavru kedinin tedavisi için ellerinden geleni yapacaklarını ve tedavi ile ilgili gelişmelerden bizleri haberdar edeceklerini söylediler. Bizler ilçemizdeki tüm vatandaşlara, hayvanlara daha duyarlı olmaları gerektiğini, sakat ve yaralı hayvan gördüklerinde belediyeye bağlı veterinerlik müdürlüğüne getirmelerini istiyoruz.” dediler.

  (SDA-




Editör: TE Bilisim