Parke üretim tesisi, kum eleme tesisi ve son olarak da 5 tır ve 2 kamyon ile kum ocağı şantiyesi bu ay getirilip teslim edilen 60 ton/saat kapasiteli, elekli, tartım sistemli, manüel ve otomatik çalışabilen asfalt plentinin kurulum çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 20 metre yüksekliğinde olan tesisin kalan elektrik tertibatının da bu hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.


 

60 ton/saat üretim yapabilen ve kuru tip toz toplama ünitesi olan kule tipi asfalt plentinin sistemi doğalgaza uyumlu olup kurutucudan geçecek agreganın 150 - 180 °C de ısıtılmasını sağlamak üzere sisteme endüstriyel tip doğalgaz yakıcısı bulunuyor. 

Dün asfalt plentinin son durumu hakkında incelemelerde bulunmak üzere şantiyeye giden Belediye Başkanı Kazım Şahin, son durum hakkında bilgi aldı.

 

1 milyon 500 bin liraya malolan tesisin geçen yıl Kastamonu Belediyesi’ne kurulduğunu ve diğer belediyelerde bulunmayan sıcak asfalt plenti sayesinde bu yaz Tosya’nın ana güzergâhlar ile ikinci öncelikli yolların tamamının sıcak asfaltla kaplanacağını belirterek, tesisin en geç 10-15 güne kadar faaliyete geçebileceğini kaydetti.

 

Editör: TE Bilisim