HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU
TOSYA- (İHA)

Uluslar arası Altıncı Arapça Yarışması’nın Kastamonu il elemeleri Tosya ilçesinde gerçekleşti.Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin “Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri” kapsamında Türkiye’deki İmam Hatip Okulları arasında düzenlenen 6. Arapça Yarışmalarının lise bölümünde il/ülke elemeleri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleşti.

Tosya Müftülük Konferans salonunda gerçekleşen Kastamonu İl elemeleri yarışmasına,Tosya Belediye Başkan Vekili Ali Mutlu, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu,İlçe Müftüsü Basri Bektaş,misafir okul müdürleri,öğretmenler ve öğrençilerle çok sayıda vatandaş katıldı.



10 ilçenin İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı yarışma, Arapça Bilgi, Arapça Şiir Okuma, Arapça Metin Canlandırma ve Arapça Hat / Kaligrafi kategorilerinde oluştu. Bu yıl ilk defa gerçekleşen İmam Hatip Ortaokulları Arapça Yarışmaları ise Arapça Şiir Okuma, Arapça Hikaye Canlandırma ve Arapça Çocuk Şarkıları kategorilerinden oluştu.



Organizasyona gerçekleştirilen başvurular sonucunda toplamda 21.473 İmam Hatip öğrencisi yarışmalar için kayıt gerçekleştirmiş oldu. 800 İmam Hatip Lisesi, 905 İmam Hatip Ortaokulu ve 3 Uluslararası İmam Hatip Lisesinden başvuru yapan öğrenciler, bu yıla kadar gerçekleştirilen başvurular arasında görünür düzeyde katılım rekoruna imza atmış oldu.





İNEBOLU İMAM HATİP LİSESİ İPİ GÖĞÜSLEDİ
Elemeler sonunda ,bilgi yarışmasını İnebolu İmam Hatip Anadolu Lisesi, birinci,Kastamonu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi  , ikinci,Azdavay Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncü olarak tamamladı.Şiir dalında ise İnebolu Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Devrekani Anadolu İmam Hatip Lisesi ,ikinci ,Daday Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncülüğü paylaştı.Metin canlandırmada Taşköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu,Ağlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi,ikinci,Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncülüğü paylaştı  Dereceye giren öğrenciler bölge finallerinde Kastamonu’yu temsil edecek.





Tosya'da yapılan Altıncı Arapça yarışması Kastamonu il elemelerine 70 öğrenci 150'ye yakın misafir katıldı.Yarışma sonrası öğrencilere Tosya Belediyesi Pirinç hediye etti.




Editör: TE Bilisim