SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Tosya ilçe merkezinde Atatürk Anıtına çelenk sunuldu ve ardından kutlamalar Kaymakamlık makamında ve şehitlikte devam etti.

 Törene Kaymakam Yusuf Cıbır, Askerlik Şubesi Komutanı Per. Tğm. Ömer Can Gedik, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Erkal Kocabıçak, İlçe Emniyet Müdürü Savaş İlgün, AK Parti Tosya ilçe Başkanı Metin Ekşi,CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

 Törende Askerlik Şubesi Başkanı Per. Tğm. Ömer Can Gedik bir konuşma yaptı;”Bugün sizlerle birlikte burada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunmakta ve bundan büyük onur ve kıvanç duymaktayız.  Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer aziz yurdumuza ve bağımsızlığımıza kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordu’sunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir” dedi.

 Okul öğrencilerinin günün anlam ve önemini belirten şiir okumasıyla sona erdi. Kaymakam Yusuf Cıbır beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul etti.

 Tebriklerin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar Tosya Asri Mezarlığı’nda bulunan şehitliği ziyaret etti.  Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

 Şehitlerin kabri başında anılmasıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sona erdi.



















Editör: TE Bilisim