Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına Tosya Kaymakamı  Mehmet Türköz, Tosya Garnizon Komutanı  J. Yzb. Sefer Sezer  ve Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende bir konuşma yapan Garnizon Komutanı  J. Yzb. Sefer Sezer,” Ulu önder Atatürk’ ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Bu zafer, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların O gün için sonuncusu olan Sevr paçavrasının yırtılıp atıldığı gündür. Bugün, bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği, yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı, Türk birlik ve beraberliğinin, kudret ve kabiliyetinin nelere kadir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği gündür.  Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 91’ nci yıldönümünde böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmakla gurur duyuyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarının ve vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yazmış  gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şanlı zaferin 91’inci yıl dönümü, Türk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusuna kutlu olsun” diye konuştu.
Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ile sona eren Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından, Tosya Kaymakamı  Mehmet Türköz makamında, Tosya Garnizon Komutanı  J. Yzb. Sefer Sezer, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Cumhuriyet Başsavcısı  Hüseyin Daşdemir ile birlikte tebrikleri kabul etti ve çeşitli ikramlarda bulundu.
Daha sonra Tosya Kaymakamı  Mehmet Türköz, protokol üyeleri ile birlikte Tosya Asri Mezarlığı’nda bulunan şehitliği ziyaret etti.

 




Editör: TE Bilisim