Tosya belediyesi sınırları içerisindeki 2B arazilerinin toplam alanı ne kadar acaba.
Buna birde orman vasfını yitirmiş ancak 2bye girmeyen alanları ilave edersek karsımıza ne çıkacak.

Kamuoyunda 2-B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışında son aşamaya gelindi.

Tosya İlçe Orman Kadastro çalışmaları 2011-2012 yılında tamamlanmış olup askıya çıkma aşamasında Kastamonu Orman Kadastro müdürlüğü çalışma alanı sınırları ile ilgili komisyon kurulmuş fakat iddialara göre komisyonda harita mühendisi bulunmadığı için sayısallaştırma yapılamamış  aradan geçen zaman içerisinde çalışmalar tamamlanmamış ve ilçe merkezinde 2B arazilerinin satış yerleri askıya çıkmamıştır.

Kadastro çalışmaları tamamlanması durumunda  Çevre ve Orman Bakanlığı bu arazileri 'orman arazileri' kapsamı dışına çıkartacak. Maliye Bakanlığı da hazine arazisi olarak tescil edilecek bu arazileri öncelikle hak sahiplerine satacak. Bakanlık 2-B'lerin satışında herhangi bir gelir hedefi koymadı. Ancak arazilerin rayiç bedel üzerinden satılacağı belirtildi. Hak sahibi kabul edilmek için kişinin söz konusu taşınmazı, kadastro çalışmasının tamamlandığı tarih itibariyle geriye dönük olarak 5 yıl kullanmış olma şartı aranacak.

2-B'lerin satışını Maliye Bakanlığı koordine edecek. 2-B'leri satın almak isteyen hak sahipleri, bir ay içinde başvuracak. Taslakta yer alan bu süre, gerek görülmesi halinde uzatılabilecek. Başvurular, illerde defterdarlıklara, ilçelerde ise mal müdürlüklerine yapılacak.

Vatandaşlar  Tosya’da 2B arazilerin satışı konusunda mağduriyet yaşadıklarını  yetkililerin biran öce gerekli çalışmaların yapılarak özellikle siyasilerin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermelerini  istediklerini söylediler.

Editör: TE Bilisim