SEDAT AĞACIKOĞLU
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde her yıl olduğu gibi bu yılda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makamlar çocuklara bırakıldı.

İlk ziyaret Kaymakamlık Makamı’na yapıldı.Kaymakamlık Koltuğuna Umutcan Azak oturdu. İlçe hakkında bilgi alan Azak daha sonra sorunları dinledi.Okul yolunda bakım ve onarıma ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Çocuk Kaymakam Umutcan Azak, Akbük Köyü Muhtarı Hayrettin Gül’ü arayarak Akbük Köyü İlkokulu bahçesinde okul binası ile yemekhane arasındaki yolun bozuk olduğu ve kısa sürede yapılması talimatını verdi. 
Köy yollarından eğitime kadar bir çok konuda eksikliklerin giderilmesi talimatını veren çocuk kaymakam daha sonra koltuğu tekrar Kaymakam Yusuf Cıbır’a devretti.





Tosya Belediye Başkanlığı’nı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri öğretmenleri Sevgi Sağır, Okul Müdürü Şener Şen ile birlikte ziyaret etti.Ziyarette gelenek bozulmadı ve öğrencilerden Burahan Eryiğit temsili olarak koltuğa oturdu.Belediye Başkanı Kazım Şahin'in yerini alan Buğrahan Eryiğit Park ve Bahçe Hizmetleri Müdürü Sıktı Danacı'yı yanına çağırarak okulda yeşillendirme ve çevre düzenleme çalışmalarının yapılmasını istedi. Mahallelerde bulunan çöp konteynerlerinin arttırılması için de gerekli talimatları veren Eryiğit, katı atık aktarma istasyonunun işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı.







Savcılık Makamını ziyaret eden okul ise Sekiler İlkokulu oldu. Öğrenciler Savcılık Makamına öğretmenleriyle birlikte geldi. Savcılık koltuğuna Aslı Özel oturdu. Savcı cübbesini giyen çocuk savcı suçun önlenmesi için suçlulara caydırıcı cezalar verilmesinin önemli olduğunu söyledi. 





İlçe Seçim Kurulu Başkanlığını ise Atatürk İlkokulu öğrencileri ziyaret etti. Öğretmenleriyle birlikte Adliyeye gelen öğrenciler duruşma salonuna geçti. Hakim cübbesini giyen Emirhan Taş koltuğa oturdu temsili duruşma yaptı. Duruşma salonunda hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler suçlulara gerekli cezanın verilmesi gerektiğini söyledi.   





İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri öğretmenleriyle birlikte geldi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü koltuğuna oturan İ. Yasin Eken ekiplere telsizden anons ederek okulların çevrelerinde eğitimle ilgisi olmayan şahısların uzaklaştırılmasını istedi. 






İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü Dumlupınar İlkokulu öğrencileri ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan Sefa Çınar Dumlupınar İlkokulu müdürünü arayarak kütüphanenin kitap sayısının artırılmasını ve duvarların boyasının yapılarak kütüphanenin fiziki şartların iyileştirilmesi talimatını verdi.






Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünü ziyaret eden okul Ortalıca İlkokulu oldu. Yüksekokul Müdür Yardımcısı Mustafa Nalı ziyaret eden öğrenciler sıra ile makama oturdu. İlkokuldayken üniversiteyi görmenin heyecanını yaşayan öğrenciler 23 Nisan’da bütün çocukların çeşitli makamlara oturmasını istedi.






Ziyaret sonunda makamları ziyaret eden çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Editör: TE Bilisim