SEDAT AĞACIKOĞLU 
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet meydanında program düzenlendi. 
  19 Eylül Gaziler Günü programına Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır,Tosya Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sefer Sezer, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği adına Gazi Galip Yaman tarafından çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
  Törende bir konuşma yapan, Gazi Yavuz Özcezar 19 Eylül’ün Gaziler Günü olarak kutlandığını ifade ederek konuşmasına devam etti. “Türkiye Cumhuriyetinin varlığını sonsuzluğa kadar devam ettirmek ve muhafaza etmek amacıyla ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum. Bu önemli kutlama programına katılan siz misafirlerimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
  Konuşmaların ardından, günün anlam ve önemiyle ilgili şiirlerin okunması ile kutlamalar sonra erdi.

















Editör: TE Bilisim