SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 19 Ekim muhtarlar günü düzenlenen törenle kutlandı.

19 Ekim muhtarlar günü düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet meydanı Tören Alanı'nda yapılan kutlamaya, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özgün Yapağı, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

 Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk anıtına Tosya Köy Muhtarlar Dernek Başkanı İhsan Koçgözlü muhtarlar adına çelenk sundu.

 Çelenk sunumunun ardından Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Halim Koçak, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Muhtarlık sisteminin yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini vurgulayan Koçak, " Muhtarlar bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, bir yandan da çağdaş kamu anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın ailelerinden sonra en önemli veli hamisi saygıdeğer muhtarlarımızdır" dedi.

 Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin konuşmasında "Bu güzide insanlarımız halka hizmeti hakka hizmet anlayışı ile yapmaktadırlar. Çevresinde sorun varsa sorunları büyüten değil. Çözüm üreten, yaşadıkları yere huzur taşıyan gönül elçileri olarak da her zaman saygıyla anılacaktır. 'Mahallenizde veya köylerinizde bir yoksul, gariban, yaşlı ve ihtiyaç sahibi var ise, siz bunlara ulaşmıyorsanız vebali sizlerin olur. Siz ulaşıp da biz bir şey yapamıyorsak vebali bize olur. Bizler millete efendilik yapmaya değil hizmet yapmaya geldik ve seçildik İlçemizin her köşesinde görev yapan saygıdeğer muhtarlarımızın, muhtarlar gününü kutluyor. Vefat eden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlık, sıhhat, huzur içinde hayırlı ve uzun ömürler diliyorum" ifadelerine yer verdi.

 Tören ilçe protokolü ile Muhtarların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi

 

  (SDA-

Editör: TE Bilisim