Yardıma muhtaç ailelere yapılan kömürler ücretleri karşılanan araçlar ile vatandaşların evlerine kadar ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Tosya Köylerinde 400 aile , ilçe merkezinde ise 1100 yardıma muhtaç aile tespit edildi.


Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz Anadolu Ajansına Dağıtılan kömür yardımı ile bilgi verdi. " Türköz ; 3294 Sayılı kanun kapsamında yardıma muhtaç ailelere yapılan kömür dağıtımının Tosya SYDV tarafından yapıldığını ve Eylül ayı sonuna kadar dağıtım işlemlerinin sona ereceğini ve toplamda 2 Bin 250 Kilogram kömür dağıtımı yapılacağını açıkladı.


Tosya'daki bu kömür dağıtım haberi Kastamonu medyasında da yer alırken, yine Türköz tarafından yapılan açıklamada ise bu sefer de toplamda 22 Ton 250 Kg. kömür dağıtılacağı açıklandı.

Tosya Kaymakamlığında yer alan haber de ise toplam kömür miktarı 2 Bin 250 Kg. olarak yazıldı, bahsi geçen toplam kömür miktarı konusunda Resmi ağızdan verilen 2 farklı bilgi kafalarda soru işaretleri oluştu.


Normal şartlarda 1500 Ailenin her birine 1500 Kg. olarak dağıtılan kömürün toplamda 2 Bin 250 Ton ediyor. Tosya ve Kastamonu medya'sına yansıyan rakamsal farklılıkların Resmi makamlarca düzeltileceği bekleniyor.


Son Güncelleme : 05.09.2012 Saat 10:00

Kastamonu ve Tosya Medyasına Yansıyan rakamsal farklılıklar Resmi makamlarca 2 Bin 250 Ton olarak ifade edilerek meydana gelen rakamsal karışıklıklar düzeltildi.


Editör: TE Bilisim