Ölümünün 76.ncı yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de saygıyla anıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk için anma töreni düzenlendi. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından saat 9.05’de sirenler çalmaya başladı, 2 dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

Anma töreni saat 10.00’da Müftülük Konferans Salonunda devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkan Vekili Fazıl Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir, Tosya MYO Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, CHP Tosya İlçe Başkanı Mustafa Söylemez, MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Müftüsü Basri Bektaş, daire ve kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Tosya Mithat Boyner Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sıtkı Murat Demirci yaptı. Konuşmanın ardından öğrenciler Atatürk’ün hayatını anlattı, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.


















Editör: TE Bilisim