SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu'nun Tosya İlçesinde Müftülük tarafından düzenlenen 5 Erkek ve 5 bayan hafız için Hafızlık İcazet ve Taç giyme Merasimi düzenlendi.

  Sabah namazı sonrası saat 6:30’da Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın,İlçe Müftüsü Basri Bektaş ve Belediye başkanı Kazım Şahin’in katıldığı  Belediye Düğün Salonunda bay ve bayanlara yönelik düzenlenen kahvaltı  programı ile başladı.Belediye Düğün salonunda düzenlen Hafızlık Programına çevre ilçelerden gelen misafirler, hocalar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tosya Müftülüğü tarafından ikram edilen Kahvaltı sonrasında program başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasından sonra din görevlisi tarafında Kuranı Kerim okundu.

 Tosya Müftüsü Basri Bektaş merasime katılan misafirler Hoş Geldiniz diyerek kısa bir konuşma yaptı. Müftü Basri Bektaş konuşmasında Hafızlığın önemini ve değerini anlatarak ‘’Türk Milletinin hafız yetiştirme konusunda çok duyarlıdır. Yapılan bütün engellemelere ve zorluklara rağmen dinine Kuranı Kerime sahip çıktı ve çıkmaya devam edecektir. Hafız kardeşlerimiz birer pırlantadır. Tosya bu gün 10 tane pırlantaya sahip oldu. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen başta aileleri olmak üzere öğretmenlerine ve hoca efendilere ve bu konuda maddi ve manevi destek veren tüm Tosyalı kardeşlerime teşekkür ediyorum’ ’dedi söyledi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Kastamonu Müftüsü Osman Aydın’’ Tosya ilçemizde düzenlenen bu programa ilk defa katılıyorum. Ama inanın bu hafız kardeşlerimizi görünce gözlerim yaşardı. Tosyalı kardeşlerimiz ve ilçe müftümüz gerçekten çok güzel bir hafızlık merasimi düzenlemiş. Ben başta hafız kardeşlerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Hocalarını ve tüm Tosyalıları bu kardeşlerimizin yetişmesinde vermiş oldukları emek ve gayretten dolayı il müftüsü olarak teşekkür ediyorum’ ‘dedi.

 Yapılan açıklamalar sonrası Tosya Din Görevlileri Derneği ilahi grubu kısa bir ilahi programı düzenledi. Okunan ilahiler sonrasında Dua yapılarak merasim törenine düzenlenen hafızlardan oluşan kortej eşliğinde Tosya Ulu Cami önüne yapılan yürüyüş ile devam edildi. Cami Önünde yapılan dua ile Tosya Yeni Camiine hareket edildi ve Cami önünde program sona erdi






































Editör: TE Bilisim