Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Genel Kurul Toplantısına Tosya Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Kazım Şahin, MHP Tosya Belediye Başkan Adayı Volkan Kavaklıgil, İyi Parti Tosya Belediye Başkan Adayı Mustafa Güvenç, Saadet Partisi Tosya Belediye Başkan Adayı İsmail Akmanoğlu Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, MHP Tosya İlçe Başkanı Dündar Özurgancı, İyi Parti Tosya İlçe Başkanı Murat Aşçı, Saadet Parti Tosya Tosya İlçe Başkanı Mehmet Torun, SGK Müdürü Fatih Baran, İlçe Tarım Müdürü Yakup Yırtıcı, , Terziler Odası Başkanı Mehmet Erzayım, Şoförler Odası Başkanı Ahmet Baş, Madeni Eşya Odası Başkanı Aliosman Kıbışoğlu, Deri Tabak Eşya Odası Başkanı Nurettin Küçüktuzsuz, Denizbank Tosya Şubesi Müdiresi Elif Akacık, muhtarlar, delegeler ve üyeler katıldı.

Gündemde yer alan maddelerin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından divan kurulunun seçimi yapıldı ve divan kurulu başkanlığına Hüseyin Gülabacı, Divan Sekreterliğine Recep Çakmak ve Divan Kurulu üyeliğine ise Samed Erdem seçildi.Genel kurul toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken yaptı. Akdiken konuşmasında; “ilk ilk icraatımız Dünyaca meşhur olan fakat hiçbir resmi kaydı bulunmayan Tosya Sarı kılçık Pirincine coğrafi işaret almakla başladık. Bu mahreç alma işi odamıza 40 bin TL ye mal oldu.Yönetim ve meclis üyelerimizle birlikte yaptığımız istişare sonucunda bugün yapılan genel kurulda aday olmayacağımı buradan açıklamak istiyorum. Bu benim şahsi kararım hiçbir sorun olmadığı halde bugün görevleri bırakabilmek bir erdemlik olduğuna inanıyorum. Değerli arkadaşlar bugüne kadar birlik beraberlik içinde yaptığımız görevden ayrılırken hepinizden helallik istiyorum benim hakkım helal olsun” dedi.

Toplantıda konuşan Saadet Partisi Tosya Belediye Başkan Adayı İsmail Akmanoğlu; “Burada eksiğimiz ziraat mühendisinin olmaması bitki korumanın olmamasıdır. Bölgeye gelen hibrit tohumların belli bir süre içinde kimyasal ürünlerle özelliğini kaybetmesi, toprakların verimsizleşmesi ve erozyona açık kalmasıdır” dedi.

Toplantıda konuşan İYİ Parti Tosya Belediye Başkan Adayı Mustafa Güvenç; “Çok iyi hatırlıyorum atalarımız her zaman güzel ve doğru bir söz söylerlerdi ‘’ Reçber evinde kıtlık olmaz derdi. Fakat günümüzde çiftçimiz veya üreticimiz Reçber’imizin evinde de kıtlık olmaması çok üzücü bir durum. Bunun en önemli nedeni planlı üretimden uzaklaşmamızdan kaynaklanıyor” dedi.

Toplantıda konuşan MHP Tosya Belediye Başkan Adayı Volkan Kavaklıgil; “Sözlerime başlar iken Ziraat Odasının Vizyonu ve Misyonu içerisinde çok değerli çalışmalar yapan Başkan ve Yönetiminin tekrar aday olmaması çok enteresan ve hoşuma giden bir durum. Memlekete hizmet ve değer katması yolunda adaylıktan çekilme erdemli davranışından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu durumun insanlarımıza örnek teşkil etmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Tosya Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Kazım Şahin; “ Güzel bir günde nöbet değişimi yapılmakta ben eski ve yeni yönetimi kutluyor ve başarılar diliyorum. Her Oda Tosya’mızın odasıdır. Tosya’nın Siyasi arenasında yer alan a veya b partisi ilçedeki her odanın yanında ve içindedir’’dedi.

Toplantıda konuşan Ziraat Odası Başkan Adayı Kadri Eken katılımcılara teşekkür ederek çalışmaların aynı hassasiyetle devam ettirileceğini ve yarım kalan projelerin tamamlanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Kadri Eken tek liste girdiği seçimde delegelerin oyunu alarak Tosya Ziraat Odası Başkanı seçildi.

Editör: TE Bilisim