SEDAT AGACIKOĞLU

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde faaliyet gösteren Tosya Yaren Meclisi Özel gecede TÜFAD derneği Antrenörlerini Misafirleri için Yaren Ocağı yaktı.

Tosya Ahi Ve Yaren Dostları yaren meclisi misafirlerin selamlama töreni ile başladı. Yaren Baş ağası Fatih Lepeci tarafından misafirlere Yaren ve Yarenlik hakkında bilgi verildi. Türkiye Futbol Antrenörleri Kastamonu Dernek Başkanı Nezir Öztürk www.tosyahaberleri.com haber sitesine yaptığı değerlendirmede ‘’ Unuttuğumuz hasletleri, güzellikleri, gelenek ve görenekleri bizlere yaşatan Ahi Yaren Derneğine çok teşekkür ederiz. Teknoloji olmadan da çok güzel eğlenebildiğimizi, muhabbet edebildiğimizi ve insanlığımızı fark edebildiğimizi bizlere öğreten nadide bir gece geçirdik. Ülkenin dört bir köşesinden gelen kursiyerlerimiz ve misafirlerimiz için unutulmaz bir gece oldu. Sporun paydaşları bu gece yaren derneğinde bir araya geldi. Davetimize icabet eden misafirlerimize ve bize bu geceyi yaşatan Yaren Derneğine çok teşekkür ederiz’’ dedi.

Orta oyunları ve folklor gösterileri ve Erol Sevdi icra ettiği canlı müzik sunumları eşliğinde misafirler hoşça vakit geçirdiler. Davetlilerin orta oyunları ile folklor gösterilerine misafirlerde katıldı. Ayrıca yarenler, Tosya Çiftetellisi ve çeşitli folklor oyunları sеrgilеyеrеk, büyük alkış topladı.

Yemek ikramının ardından Cezayir Marşının eşliğinde misafirler uğurlandı.

Editör: TE Bilisim