SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Anadolu’nun Kırkpınar’ı olarak anılan Tosya Yağlı Güreşleri nefesleri kesti.

Kırkpınar'da güreşen başpehlivanlar ile birlikte toplam 400 pehlivanının güreş tuttuğu Tosya Er Meydanında vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren tribünleri doldurmaya başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Müsteşarı ve Avrupa Minder Güreşi Şampiyonu Nazmi Avluca'nın da izlediği Tosya Yağlı Güreşleri ilgi yoğundu. Yağlanarak er meydanına çıkan pehlivanlar kıran kırana güreş tuttu.

2014 Yılının Güreş Ağası İş Adamı Alaattin Dobooğlu, ağalık yarışmasında ağalığı 1 yıllığına genç iş adamlarından Yusuf Cömert'e devretti. Ağalık Yarışmasını Yusuf Cömert 60 Bin TL ile kazandı.

 

Tribünleri hınca hınç dolduran kalabalık başpehlivanların güreşlerini heyecanla izleyerek zaman zaman alkış yaparak favorisi olan pehlivanlara destek verdi.

Tosya Yağlı Güreşlerinde başaltı güreşlerinin sona ermesiyle Başpehlivanlık güreşleri başladı güreş finalinde Ünal Karaman ile Ahmet Kavakçı eşleşti. İki güreşçi dakikalarca güreşerek izleyenlerin beğenisini kazanırken rakibinin hatası affetmeyen Ünal Karaman rakibini sırtına alarak sırt üstü yere atmasıyla rakibini tuş etmesi bir oldu.

Anadolu'nun Kırkpınar’ı Tosya Başpehlivanı olan Ünal Karaman sevincini kendinden yaşça ve tecrübe olarak üstün olan rakibi Ahmet Kavakçı'nın elini öperek ve sarılarak kutlaması güreş müsabakasını izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Yapılan güreş müsabakaları sonunda Başpehlivan Ünal Karaman'a Altın Madalyasını Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,2. Ahmet Kavakçı'ya ve 3. Hasan Zeybek'e madalyalarını Belediye Başkanı Kazım Şahin takdim ederek dereceye giren güreşleri tebrik edip başarılar diledi.

Ödül törenin ardından çekilen hatıra fotoğraflarının ardından Anadolu'nun Kırkpınar’ı 2014 Tosya Yağlı Güreşleri sona erdi.

  (SDA-
























Editör: TE Bilisim