HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçe Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı Afet Şube Müdürlüğü tarafından olası bir afet durumunda yardım sağlamak amacıyla içerisinde destek yardım malzemeleri bulunan 1 adet acil durum malzeme konteyneri getirerek uygun bir alana yerleştirildi.

Tosya Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı Afet Şube Müdürlüğü tarafından olası bir afet durumunda ilk 72 saat içerisinde afet bölgesine yardım gelene kadar, afetzedelere en kısa zamanda yardım sağlamak amacıyla içerisinde destek yardım malzemeleri bulunan 1 adet Acil Durum (Deprem) Malzeme Konteynerleri, ilçede belirlenen alana yerleştirildi.

 Kurulan Acil Durum Malzeme Konteynerleri içerisinde Jeneratör, Delici ve Kırıcı Matkaplar, Seyyar Aydınlatma, Kablolar, El Feneri, Megafon, İlk Yardım Çantaları, Sedyeler, Soğuk İklim Çadırları, Yangın Söndürme Tüpleri vb. 59 parça malzeme bulunuyor.

İlçe halkı Deprem Konteynerinin getirilmesini olumlu karşılarken bazı vatandaşlar Deprem Konteynerinin yerleştirileceği yer konusunda tereddüt ve eleştirileri gündeme getirdiler. Belediye yetkililerinden Deprem Konteynerinin niçin belediye hizmet binasının tam karşısına konulduğunu ve de ilçede bir deprem veya olağanüstü durumlarda ‘’ TOPLANMA MERKEZİ’’  neresi olduğunun açıklanmasını istemekte.  



Editör: TE Bilisim