Geçtiğimiz dönemde yer tespiti yapılan, ÇET raporları alınan, bu dönemde ise kamulaştırılması yapılan 2010 yılında bölge müdürlüğü kurulan Tosya Organize Sanayi Bölgesi 1996’da programa alındı.

2004 mahalli seçimlerinden sonra yer tespiti yapıldı. ÇET raporları, topografya haritası hazırlandı.

2010 yılında Bölge Müdürlüğü tarafından kamulaştırma yapıldı. Takiben imar planı yapılarak, kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu, su deposu, biyolojik arıtma, yol ve AG - YG elektrik projeleri yapılıp bakanlık onayı yapıldı.

Daha sonra sanayicilerim müracaatları ile ilk önce OSB Bölge Müdürlüğü tarafından AG-YG elektrik ihalesi yapıldı, 2011 yılı içinde geçici kabulü yapılıp elektrik kullanıma hazır hale getirildi.

Bunu takiben Tosya OSB Bölge Müdürlüğü tarafından yol, su depo, biyolojik arıtma, yol alt yapısı, kanalizasyon, yağmur suyu projeleri yapılıp, yapım ihalesi yapıldı ve işlem gerçekleşti şu anda kullanılmakta. 2013 yılı Eylül ayında geçici kabulü yapılarak kullanılmaya başlandı.

Daha sonra Bilişim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 28 Kasım 2013 tarihinde üst yapısı, parke, yaya kaldırımı işi 3,850 TL keşif bedeli ile ihale edildi ve firmaya yer teslimi yapıldı.

Bu gün itibariyle Tosya OSB’de 41 parselden 30 parsel tahsis yapılarak bunlardan 15 tanesi inşaat ruhsatı almış olup 7 tanesi iskan ruhsatı alıp işletmeye açılmıştır.

 Kalan 11 parselle ilgili talepler toplanmaktadır.

Ülkemizin en hızlı, en prestijli OSB projesi olduğu ve yetkililerin de bunu her platformda dile getirdiği halde şu anda Tosya OSB ile ilgili yayın yapan gazetede yazı yazan Sayın Mustafa Mola 4 yıldır Belediye başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı ve halende Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği yapıyorken ve Tosya belediyesi ile Tosya TSO da Tosya OSB’nin ortakları iken bu kadar yalan yanlış bilgilere niçin sessiz kaldı anlamak mümkün değil.

Tosya OSB’ye katkı sunan işadamlarımıza teşekkür eder emeği geçenleri kutlar, sayın halkımıza saygı ile duyururuz.

Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı


Editör: TE Bilisim