SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu'nun Tosya ilçesinde zincirin koparan köpeklerin saldırısına uğrayan kız öğrenci hastaneye kaldırıldı.
  Edinilen bilgiye göre, Tosya ilçesi Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi ve TEOG sınavında Tosya ilçe birincisi olan Zeynek Akçan ile arkadaşları Nazlınur Mutlu ve Ebrer Aydın’a okul çıkışında başıboş köpekler saldırdı. Vatandaşlar, çocukların bağrışları sonrası köpekleri kovaladı. Yaralanan çocuklar, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
  Köpeklerin ısırdığı Zeynep Akcan, "Ben ve arkadaşlarım okulda yapılan TEOG deneme sınavından çıkıp eve doğru gidiyorduk, birden karşımıza köpekler çıktı. Üzerimize doğru geldiklerini görünce kaçmaya başladık. Daha sonra benim ayağım kaydı ve yere düştüm. Köpeklerden biri ayağımdan ısırdı. Ben ve arkadaşlarım bağırmaya başlayınca çevredeki vatandaşlar yardımımıza geldi. O an olayın sıcaklığı ile fark edemedim fakat eve gittiğimde köpeğin bacağımdan ısırmış olduğunu gördüm ve babam ile hastaneye geldik. Şuan tedavi görüyorum. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Ben TEOG sınavında Tosya ilçe birincisi oldum ve ikinci sınava hazırlanıyorum. Ama her gün ben ve arkadaşlarım bu sokak köpekleri yüzünden okula küçük çocuklar gibi babamızla gelip gidiyoruz. Köpeklerin olduğu kadar bizim özgürlüğümüz yok mu? Ben ve arkadaşlarım, bu korku ile okulumuza nasıl gidip geleceğiz ve sınavlara nasıl hazırlanacağız" dedi.
  Mahalle sakinleri ise, okul etrafında başıboş gezen köpeklerden oldukça rahatsız olduklarını söyledi.

 Mahalle sakinleri okul etrafında başıboş gezen köpeklerden oldukça rahatsız olduklarını söyledi. Çocukların okul giriş ve çıkışlarında savunmasız kaldıklarını ve başıboş gezen köpeklerin çocuklar için büyük tehdit oluşturduğunu belirten mahalle sakinleri ‘’ Hani bu hayvan severler var ya onlar nerede şimdi bizim çocuklarımızın özgürlüğü kısıtlanır iken acaba o köpeklerin özgürlüğü daha mı önemli diyerek yetkililerden yardım istiyoruz.

 

  (SDA-

Editör: TE Bilisim