İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Tosya Sivil Toplum Kuruluşları Birliği tarafından ilçede binlerce kişinin katılımıyla teröre lanet mitingi yapıldı.
 Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan mitinge Kaymakam Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Jandarma Komutanı J. Utgm. Özgür Yapağı, İlçe Emniyet Müdürü Savaş İlgün, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında mitingde konuşan Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, 'Sizlerle bir kez daha gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tıpkı 15 Temmuz gecesi gibi yine burada hep birlikteyiz. Hiçbir siyasi görüş fark etmiyor. Vatan, millet, devlet, bayrak, iman ve Kuran olduktan sonra Allah'ın izniyle hep beraber bu soğuk havaya rağmen buradayız. ” dedi.

Konuşmanın ardından Tosya Sivil Toplum Kuruluşları Birliği adına Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı Halim Koçak basın açıklaması yaptı.
Başkan Koçak açıklamasında;  “Geçtiğimiz gün İstanbul Beşiktaş'ta ve daha öncesinde aziz yurdumuzun farklı kesimlerinde haince insanlığa, hayata, huzura, masumiyete düşman olduğunu, karanlık ve kalleş yüzünü bir kez daha göstererek bomba patlatan insanlıktan uzak şeref yoksunlarını şiddetle lanetliyoruz.Bizler Tosya Sivil Toplum Kuruluşları olarak, ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkacağız. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kem gözle bakan, saldıran başta PKK, DAEŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terörü lanetliyoruz.
Rabbim vatanını seven her ferdin kuvvetini ve sabrını artırsın, birliğimizi daim kılsın, güvenlik güçlerimizi her türlü beladan kazadan emin eylesin” dedi.
Açıklamanın ardından Emekli İmam Hatip Hüseyin Akbıyık tarafından şehitler için dua edildi.
Teröre Lanet Mitingi sonrasında Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır İHA ve TRT mikrofonlarına konuşarak'' Değerli Basın mensupları ve değerli arkadaşlarım.Bu gün Tosya'da Şehitlerimizi anmak ve Terörü lanetlemek amacı ile toplandık.Buarada Terörün her türlüsünü kınıyoruz ve lanetliyoruz.Her yerden gelen Terörü gerek PKK'dan gerek FETÖ'den gerekse dış güçlerden gelen Terörü Lanetliyoruz.Vatanımızı böldürtmeyeceğiz bütün dünya bunu böyle bilsin.Bu gün burada Tosyalı hemşehrilerimiz siz basın mensupları aracılığı ile duyurdu. Bu halkımız olduğu müddetce bize kimsenin gücü yetmeyecektir''dedi.

Mitingin sonunda bir asker eşi Asayiş Şube Grup Amiri Yavuz Duyar’a çiçek takdim edildi. Çiçeği polis teşkilatı adına alan Asayiş Şube Grup Amiri Yavuz Duyar asker eşine ve her zaman yanında olan destek veren Türk Halkına teşekkür etti.




















Editör: TE Bilisim