SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Tabaklar ve Deri Eşya Esnaf ve Sanatkârları Odası’nın Olağan Genel Kurulu Belediye Modern Çarşısı’nda yapıldı. Genel kurula tek aday olarak katılan Nurettin Küçüktuzsuz, 140 üyesi bulunan Oda’nın üyelerinin oylarının hepsini alarak yeniden başkan seçildi.

Tosya Tabaklar ve Deri Eşya Esnaf ve Sanatkârları Odası’nın Olağan Genel Kurula Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,  Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, , CHP Tosya Belediye Başkan Adayı Ahmet Bilgili,  MHP Tosya Belediye Başkan Adayı Mustafa Mola, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Sacittin Börekçi, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, Şoförler Odası Başkanı Ahmet Baş, KESOB Başkanı Dursun Ergin, Dokumacılar Odası Başkanı Recep Taş, Terziler Odası Başkanı Mehmet Erzayın katıldı



  Belediye Modern Çarşısında saat 13.00’de başlayan toplantıya mevcut başkan Nurettin Küçüktuzsuz’un tek aday olarak girdiği genel kurulda açılış konuşmasını yaptı.

Küçüktuzsuz konuşmasında, “Odamızın kuruluşu çok eski olup Cumhuriyetimizin kuruluşundan bile öncedir. Yaklaşık 1910’lu yıllarda merhum Hacı Şakir Efendi önderliğinde bizim Taşlı Pınar olarak bildiğimiz pınarımızla birlikte oluşmuş olup pınarın yapılmasında görev almış ve suyunu da deri tabaklamak için esnafımızın hizmetine sunmuştur. Odamızın o günkü adı ‘Erkan Başı’ olarak biliniyordu. Erkan Başı olarak tüm esnafımızın denetimini yapmıştır. O günlerde Tosya’mızın en potansiyel faal olan esnaf kuruluşu olarak esnafımızın sorunlarında yardımcı olmuş hatalı esnafımızı da cezalandırma yetkisine sahip olan bir kuruluşumuzdur. Şu anda da gayrimenkul bakımından Tosya’nın en büyük gayrimenkule sahip odası olma özelliğini sürdürmektedir.'' dedi

 Nurettin Küçüktuzsuz’un açılış konuşması yaptıktan sonra divan kurulu oluşturuldu.

Kongre Divan Kurulu Başkanlığı’na KESOB Başkanı Dursun Engin başkanlığında Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi ve oda yöneticileri tarafından yönetim, denetim ve bilanço okunarak üyelere ibra edildi.

  Yapılan konuşma ve müzakereler sonrası Nurettin Küçüktuzsuz’un tek aday olarak katıldığı seçimler maddesinde genel kurula katılan 140 kişiden 140’ının oyunu alarak yeniden Başkanlığa getirilen Küçüktuzsuz’un yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

   Yönetim Kurulu: 

Ahmet Büyükseçgin
Hüseyin Çekirge
Selahattin Çobanoğlu
İlyas Ferli
Ali Tarakçı
Mustafa Orta

 

 

Denetim Kurulu: Ali Zalim, Metin Açıkbaş,Mustafa Hüselek

 

Editör: TE Bilisim