SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) –

Suluca köyü Muhtarı Recep Kırbaç tarafından başlatılan ve muhtar tarafından Suluca Köyünün yüzyılın yatırımı olarak ifade edilen projeye start verildi.  

Bütün köy sakinlerinin hayali olan ve bir türlü hayata geçirilemeyen Ulupınar Prorejesi Köy Muhtarı Recep Kırbaç tarafından hayata geçiriliyor. Köy Muhtarı Kırbaç uzun yıllardır köy halkının hayali olan Ulupınar Projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Köy bütçesinden ve yapılan bağışlarla inşa edilecek olan projenin maliyeti 100binTL.

‘Bir damla suyumuz boşa gitmesin’ sloganıyla hazırlanan Ulupınar Projesi’nde dün ilk kazma vuruldu. Kompleks bir yapı olacak olan Ulupınar Projesi başta Suluca Köyü olmak üzere çevre köylerin de kullanabileceği bir yapı olarak planlanıyor.

Suluca Merkez Mahalle ve Site Mahallesi arasında Ulupınar olarak bilinen yerde faaliyete geçecek olan proje köy halkı için hayati önem taşıyor. ‘Bir damla suyumuz boşa gitmesin’ sloganıyla inşa edilecek olan proje dağların yamaçlarından gelen suyu Ulupınar’da toplamak ve depolamak amacıyla 800 tonluk havuz inşa edilecek ve suyun boşa akması önlenecek.  Depolanan su sulama alanında kullanılabileceği gibi orman ve köy yangınları içinde büyük önem taşıyor.  Suluca ve çevre köylerde oluşabilecek bir yangın durumunda itfaiye araçları depolarını bu havuzdan doldurabileceği gibi orman yangınlarında müdahale edecek olan helikopterler de su tanklarını bu havuzdan doldurarak yangına kısa sürede müdahale edecek ve yangının kontrol altına alınmasında havuzun büyük etkisi olacak.


Sulama ve yangında kullanılacak olan havuzun yan tarafına mesire alanı yapılacak. Suluca Köylülerinin uzun yıllardır kullandığı dağların yamacından gelen Ulupınar Suyu piknik ve mesire alanında kullanılmaya devam edecek.  Mesire alanında inşa edilecek kamelyaların yanında birde türbeye yakın olması nedeniyle mescit inşa edilecek.  

Ulupınar Projesi hakkında açıklama yapan Suluca Köyü Muhtarı Recep Kırbaç, Ulupınar’a böyle bir yapının yapılması köylülerin yıllardır hayali olduğuna dikkat çekerek kendi imkânlarıyla yapacaklarını söyledi.


Muhtar Recep Kırbaç; ”Ulupınar’da havuz, mescit ve mesire yeri köylülerin uzun yıllardır hayali idi. Köyümüze kazandırdığımız hizmetlerin yanına Ulupınar Projesi’ni eklemek istedik.  Köy şartlarına göre yüzyılın projesi diyebiliriz. Çünkü projenin tamamı köy bütçesi ve toplanan bağışlarla karşılanacak’ ’dedi.


Editör: TE Bilisim