Tarım Bağ-Kurlu ve Tarım Sigortalı çiftçilerin müracaatları ve müracaat sonrası iki kurum arasında yapılması gereken işlemler masaya yatırıldı.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken’i makamında ziyaret eden Tosya SGK Merkez Müdürü Soner Biçer; “ Günümüz şartlarına uygun olarak zaman zaman mevcut Kanun, Kararname ve Genelgelerde değişiklik olmakta. İlgili kurumlar karşılıklı olarak bu değişiklikleri takip etmedikleri zaman emeklilik işlemlerinde sıkıntılar yaşanmakta, bazı işlemlerin tamamlanamamasından dolayı mağdur duruma düşen sigortalılarımız olmakta. Biz de Tosya’da bu tür sıkıntıların yaşanmaması için Tosya Ziraat Odasını ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Sigortalılarımız için çok önemli ve yararlı hususları paylaştık” dedi.

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken’de görüşmeden sonra yaptığı açıklamada; “Tarım Bağ Kurlu çiftçilerimizi yakından ilgilendiren ve Odamızla direkt ilgili olan sigortalılık işlemlerinin sıkıntıya uğramadan düzgün bir şekilde yürümesi, çiftçilerimizin mağdur olmamaları için karşılıklı yapılması gereken yazışmalar ve uyulması gereken prosedürle ilgili birinci ağızdan bilgiler aldık. Çok yararlı bir görüşme oldu. İleriki dönemlerde zaman zaman böyle toplantılar yapmayı, görüş alıverişinde bulunmayı kararlaştırdık” dedi.

Toplantıya SGK Merkez Müdürlüğünden Yetkili Memur Hüseyin Hayırlı, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Kadri Eken ve Sait Mergen, Tarım Danışmanı Recep Çakmak ve Ziraat Odası Muhasibi Mustafa Özurgancı katıldı.

Editör: TE Bilisim