Türkiyenin 81 İlinden ve yurt dışından Katılımın olduğu Fuarda Kastamonu'yu Merkez,Azdavay,Pınarbaşı,Taşköprü ve İhsangazi ilçeleri ve bu ilçelerin ürünleri temsil etti.

22 Ocak 2015 Günü Açılışı gerçekleşen Fuar gerçekten görülmeye değer renklere sahip Tüm illerin adeta birbirleriyle yarıştığı bir Atmosferde başladı.

Kastamonu standı ise ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi alanı oldu.Kastamonu Valisi ve Belediye başkanının hazır bulunduğu fuarda Tosya hariç ilçe belediye başkanları İş ,Bürokrasi ve sanat dünyasından katılımın olduğu fuara Kastamonu dernekleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de tam kadro katılım gösterdiler. Neticede turizm fuarında Kastamonu adına boy boy Taşköprü sarımsağı fotografları çekilerek yerli ve Ulusal basına servis edildi.Sarımsak hep ön plana çıkarılarak Tosya pirinci adeta unutuldu.




Ziraat Odası yaklaşık 5 yıldır süre gelen ve sonucu ve akibeti merakla beklenen mahreç çalışmaları yapar iken Tosya pirincinin tanıtımında zayıf kaldı.Hal böyle olunca Taşköprü sarımsağının yer aldığı ''Emitt Turizm Fuarında Tosya Pirinci Neden Yok?''sorusu sorulacaktır mutlaka.









Unutmayalım ki Kastamonu tanıtımı sadece Taşköprü sarımsağı ile değil,her zaman 1 numara olan Tosya Pirinci ile yerel ve Ulusal basından önde olmalıdır.

Editör: TE Bilisim