Açılışa Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın,  Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Tahir Karahasan, 24’ncü Dönem Ak Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Zafer Nalbantoğlu, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ekşi, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri, sanayici ve işadamları, Pazar esnafı ve vatandaşlar katıldı.  



Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından yapıldı. Şahin konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. Şahin konuşmasında;” Tosya da Kuruçay üzerinde uzun yıllar hizmet veren Tosya sebze ve meyve pazarımız büyüyen gelişen değişen şartlarda artık ihtiyaca cevap vermemeye başladı Bu gördüğünüz 13bin m2 lik alan üzerinde 6bin 500m2 lik kapalı Pazar yeri yüzlerce servis aracıyla hizmet veren köy minibüsleri Tosya Tur  Tosya’mızın medarı iftiharı çok güzel bir hizmeti layıkıyla yerine getiren firmamız okullarımızın servis araçlarının da hareket merkezi olacak ” dedi.



Açılışta konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş; “bugün böyle güzel bir mekanın sebze ve meyve halinin açılışında sizlerle olmaktan mutlu ve gururluyuz. Sizlere hayırlı olsun diyorum” dedi.  

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü de konuşmasında; “Tosya benim için her zaman özel bir yeri olan ilçemiz. Her zaman Kastamonu’nun diğer ilçelerine göre bazı değişik özellikleri olan bir yerdir, daha fazla güzellikleri olan bir yerdir, güzel insanları olan bir yerdir.  Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Değerli Belediye Başkanımız ve Tosyalılar çok güzel bir Pazar yeri inşa etmişler. Sadece Pazar yeri değil komple bir tesis bu bakımdan Tosya’nın çok önemli bir hizmeti karşılanmıştır. Güzel bir hizmet katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


Açılışta konuşan Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın; “böylesine sıcak bi karşılama için sizlere teşekkür ediyorum, sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kastamonu Valisi olduktan sonra en sık geldiğim ilçe Tosya.İhtiyaç duyulan ihtiyaç hissedilen bütün çalışmaları inşallah en kısa sürede tamamlayarak Tosyalının bu gelişme arzusuna kalkınma arzusuna ciddi katkılar sağlayacak çalışmaların tamamlanacağına inanıyorum.

Karayolu kenarında köylerimizi ziyaret ettik. İlk geldiğimde ortaya çıkan bi sorunumuz vardı bayramdan önce açılacak diye müjde vermiştik. Onu açtık o sözümüzü tuttuk. Şimdi tabi vatandaşlarımızın bizden talepleri var. O talepleri dinledik. İnşallah en kısa sürede bu talepleri de yerine getirerek vatandaşlarımızın isteklerini arzularını karşılamış olacağız.

Tabi açılışını yapacağımız Pazar yeri önemli bir hizmet. Biliyorsunuz Pazar yerleri kültürümüzde çok eskiye dayanan mekanlar buralarda köylümüz vatandaşımız bahçesinde tarlasında ürettiği ürünleri getirerek burada pazarda alıcıların beğenisinie sunuyor. Tabi bu olayların böylesine güzel bir mekanda gerçekleşmesi herkesin daha fazla kazanmasına herkesin alışverişten daha fazla zevk almasına neden oluyor.  İnşalah bu mekan Tosyaya ekonomik anlamda ciddi katkılar sağlayacak. Vatandaşlarımızın tarlasında bahçesinde ürettiği ürünlerin değer fiyatında satılması için vesile olacak. Ben bu nedenle başta Tosya Belediye Başkanımız olmak üzere katkı veren herkese huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

 Açılacak Pazar yerinin Tosya’mıza Tosyalılara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yeni açılan Sebze ve Meyve Pazarının hayırlı uğurlu olması için İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz tarafından dua edildi ve kurban kesildi.


Açılış kurdelesini Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Tahir Karahasan, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ve Tosya Belediye Başkanı  Kazım Şahin  birlikte kesti.  

Kurdelenin kesilmesinin ardından katılımcılar sebze pazarı, katlı otopark ve servis araçları hareket merkezini gezdi. Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın Pazar yerini gezerken esnaftan alışveriş yaptı.


Editör: TE Bilisim