HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU

TOSYA–Kastamonu´nun Tosya İlçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi Belediye tarafından ilçenin birçok mahallesine Çocuk Oyun grubu kuruldu.

Tosya Belediyesi 31 Mart seçimleri öncesinde başlatmış olduğu yoğun çalışma sonucu ilçedeki ekonomik kullanım ömrünü tamamlamış güven arz etmeyen, çocukların mevcut çocuk oyun grupları yeni nesil oyun grupları ile değiştirirken, diğer taraftan da parkı olmayan mahallelere modern çocuk parkları ve çocuk oyun grupları kazandırdı.

 İlçe merkezi ve kırsal mahalle ayrımı yapmaksızın yürüttüğü çalışmalar kapsamında park alanları dışında ilçenin yüksek tepelerine bile çocuk oyun parkı kurdu. Özellikle Şehreküstü mahallesinde tepeye kurulan Çocuk Oyun grubu parkı çevre düzenlemesi yapılmadan kurulması çocuklarını parka gönderen anne ve babalar için tedirginlik oluşturuyor.

Vatandaşlar seçim yatırımı olarak yapıldığı düşünülen bu oyun parkının bir an önce yetkililer tarafından çevre düzenlemesi yapılarak daha güvenli bir duruma getirilmesini talep etmekte.

Editör: TE Bilisim