SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Rıhtım Boyu Caddesinde bulunan ve daha önce resmi bir kurum tarafından kullanılan bina terk edilince iddialara göre madde bağımlılarının mekânı oldu.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde daha önce 42 nolu Aile Sağlık Merkezi lojmanı tarafından kullanılan ve şu anda boş olan metruk binanın madde bağımlıları tarafından kullanıldığını iddia eden mahalle ve esnaf sakinleri, büyük tedirginlik yaşıyor. Geceleri bilinmeyen bazı kişi ve kişilerin binaya girip ateş yakıp gürültü çıkardığını iddia eden mahalleliler, çok tedirgin olduklarını ve yetkililerin duruma müdahale etmesini istedi.

İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini bu durumdan çok tedirgin olduklarını dile getirerek, “Aylardır bu bina bu halde. Mahalle sakinleri olarak yetkililere sesleniyoruz, bu bina acilen bir kuruma verilerek bu halden kurtarılsın. Çocuklar ve tanımadığımız insanlar geliyor. Burası Marangoz Sanayi sitesi yüzlerce esnaf bu yerde çalışıyor. Bu binada çıkan bir yangın bu esnafların felaketi olur. Yetkililer bu durumu görmüyor mu veya bakmasını bilmiyor ne diyelim yazık ..  Pencereleri kapıları sökülüp götürüldü.Binanın bahçesi neyseki bir esnaf arkadaşımız tarafından kiralandı o yüzden az çok o esnaf arkadaşımızın çalışanları burayı az çok gözetliyor ama geceleri burası korumasız kalıyor ” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim