Haber: Sedat Ağacıkoğlu

31 Mart 2019 tarihinde yapılan, mahalli idareler genel seçimi sonucunda seçilen muhtarlara, mevzuattan kaynaklanan görev ve sorumluluklarının anlatılması için  İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda, Kastamonu Valiliğince düzenlenen programla Yerel Yönetimler Hizmet İçi Eğitimi alan mahalle muhtarlarına sertifika töreni gerçekleştirildi.

Sertifika törenine Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’in yanı sıra, Milletvekili Hasan Baltacı, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Devrekani Kaymakamı Samet Serin, siyasi parti temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile muhtarlar katıldı.

Törende konuşan Vali Karadeniz; ‘’Bildiğiniz gibi 31 Mart yerel seçimlerimizden sonra, özellikle yerel yöneticilerimizde önemli değişiklikler oldu ve yeni seçilen muhtarlarımıza, İçişleri Bakanlığımızın da talimatı doğrultusunda değişik kurumların görev alanlarıyla ilgili muhtarlarımızın görevlerini, yetkilerini ve sorumluluklarını anlatan bir seminer organize edildi. Merkez, Tosya ve Devrekani ilçelerimizde seminerler tamamlandı. Bazı ilçelerimizde de halen  devam ediyor. Ortalama olarak 200’er kişilik gruplar halinde seminer organize edildi. Ben bu seminerin muhtarlarımız ve muhtarlarımızın hizmet ettiği vatandaşlarımız açısından çok faydalı olacağına inanıyorum ve en önemlisi de belki kamu kurum ve kuruluşları ile muhtarlarımız arasında daha sıcak bir köprünün kurulmasına vesile olmasını diliyorum ve katılım gösteren tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca seminere katkı sunan kamu kurum ve kuruluşlarına, üniversitemize ve konuşmacı olarak katılan herkese de teşekkür ediyor, sizlere de sevgi ve saygılarımı sunuyorum sağ olun var olun.’’ İfadelerini kullandı.

Tören, hizmet içi eğitim alan muhtarlara sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi. Tosya'nın ilk bayan muhtarı olan Yunus Emre Mahalle Muhtarı Elvan Natur Hizmet İçi  Eğitim Sertifikasını Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz'den aldı.

Editör: TE Bilisim