HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binası yapılan denetimler sonrası alınan çürük raporuna rağmen bir yıldır hizmet vermeye devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl deprem ve risk analizleri yapılan Tosya Gıda Tarım ve Hayvancılık hizmet binasına ‘’Çürük ve Tehlikeli Bina ‘’raporu verildi. İlçe Müdürlüğü alınan rapor doğrultusunda Tosya Kaymakamlığı ile koordineli hareket ederek ivedi bir şekilde binanın tahliye edilerek yeni bir hizmet binasının yapımı konusunda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına müracaatta bulundu.

Fakat aradan geçen yaklaşık bir yıl süre içinde yaklaşık 30 kişinin çalıştığı İlçe Tarım Hayvancılık Hizmet binası çürük raporuna rağmen hizmet vermeye devam ediyor. Her gün yüzlerce çiftçinin ziyaret ettiği hizmet binası bir gün yaşanacak yıkım faciasına adeta davetiye çıkarıyor.

Defalarca Tarım Bakanlığına tahliye için talepte bulunulmasına ve bakanlık yetkililerinden yeni bir yere taşınılması istenilmesine rağmen bugüne kadar hiçbir sonuç alınamadı.  

Vatandaşlar Tosya Kaymakamlığının yaşanabilecek büyük bir yıkım faciasının önüne geçmek için acil tedbirler alarak binanın tahliye edilmesi yönünde karar alınması gerektiği görüşünde.









Editör: TE Bilisim