HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 
KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Askerlik Şubesinde 26 yıl Asker alma Uzmanı olarak görev yapan Hüseyin Bayat emekliye ayrıldı.
1991 yılında Tosya Askerlik Şubesinde Asker Alma Uzmanı olarak göreve başlayan Hüseyin Bayat aradan geçen yaklaşık 25 yıl sonra 2016 yılında düzenlenen programla emekliye ayrıldı. Emekliye ayrıldıktan sonra sakin bir hayat yaşayan Hüseyin Bayat 25 yıllık görev süresi içinde ilginç anılarının olduğunu zaman zaman bunları mesai arkadaşları ile sohbet ortamlarında konuştuklarını ifade etti.

ASKER ANASI ''OĞLUM SEN KAÇ YILDIR BÖYLE ANALARI AĞLATIYORSUN''DEDİ
Hüseyin Bayat gazetecilerle yaptığı sohbette Tosya Askerlik Şubesinde geçen 25 yıl içinde görevi icabı Asker alma işlemlerinde acı-tatlı hatıralarının olduğunu söyleyerek hiç unutamadığı bir anısını anlattı Bayat ‘’ Tosya merkez ve köylerinde ikamet eden her Türk gencinin askerlik dönemi geldiğinde kendilerine celp evrakı gönderir ve Askerlik Şubesine davet ederiz. Asker alma Uzmanı olarak şubeye celp evrakları ile gelen asker adaylarımızın görev ve eğitim yapacağı yerlerin bilgisini tebliğ ederim. Hiç unutmuyorum geçtiğimiz sene ilçemiz köylerinden gelen genç bir arkadaşımız şubeye annesi ile gelerek evrak işlemlerini yaptırıyordu. Arkadaşımızın askerlik işlemlerini yaparken bir an annesinin dışarıda ağladığını gördüm. Köyden gelen arkadaşımıza dönerek annesinin yanına giderek ağlamamasını, bilhassa vatanı ve milleti için askere giden bir oğlu ile gurur duyması gerektiğini söylemesini rica ettim. Asker adayı arkadaşım ricamı kırmayarak annesinin yanına gidip eli ile beni göstererek söylediklerimi annesine aktardı. Annesi benim bu söylediklerimden sonra ağlamaktan vazgeçti ve oğlunun kulağına bir şeyler söyledi ve güldü. Annesinden ayrılarak yanıma gelen gence eğer özel değilse annesinin ne söylediğini sordum. Asker adayı genç annesini benim ağlamaması ile ilgili sözlerinden dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyleyerek oğlum yanına gidince bir sor bakayım bu ağabeyin kaç yıldır böyle Tosya’da evlatlarını askere gönderen anaların gözyaşına sahip çıkıyor. Allah ondan razı olsun, belki yıllardır Tosya’da görevi icabı anaları ağlatıyor fakat vatana ve millete hizmet için giden sizlere de sahip çıkıyor’’ dedi.

Hüseyin Bayat emeklilik günlerinde kimi zaman bu gibi hatıraları anarak vazifem icabı belki o annenin dediği gibi ‘’ Her asker alma dönemlerinde Tosya’nın Anasını ağlattık fakat 25 yıl boyunca da kardeşlerimizin o heyecanlı ve mutlu günlerinde onlara sahip çıkarak yardımcı olduk ve bugünde emekli oldum’’dedi.
  (SDA-



Editör: TE Bilisim