Haber: Sedat Ağacıkoğlu-Tosya-İHA

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde faaliyet gösteren Nakliyeciler kooperatifine üye şoför esnafı işlerin azlığından ve sahip çıkılmadığından yok olma noktasına geldi.
Tosya’nın en eski kooperatiflerinden biri olan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi şimdi eski günlerini arıyor. Yıllar önce 385 üyesi ile Tosya’da ve çevre il ve ilçelerde nakliyecilik sektöründe hizmet veren kooperatif bu gün ise 40 üyesi ile iş yokluğu ve yeteri kadar destek alamadıklarından dolayı var olma mücadelesi veriyor. www.tosyahaberleri.com açıklamalarda bulunan dernek üyesi şoför esnafı ilgisizlikten dert yanarak şunları söyledi’’ Bizler yıllarca Tosya’nın yükünü çektik. Kurulduğumuz ilk yıllarda yaklaşık 385 şoför üyemizle günde yaklaşık 110 arabalık nakliye iş alır iken bugün gördüğünüz gibi kahvede boş bekliyoruz.

İnanır mısınız bir zamanlar bu kooperatif lokali hınca hınç dolu idi. Çoğu zaman şoför arkadaşlarımız kahvede bir bardak çay içmeye fırsat bulamazdı. Ama şimdi koskoca lokalde 4 kişi oturuyor ve üyelerimize iş bulamıyoruz. İlçemizde Organize sanayi ve Tuğla sanayi olmasının bizlere hiçbir getirisi olmadı. Memleketimizin ileri gelenlerinin bizlere hem iş konusundan hem de manevi destekte bulunmalarını istiyoruz. Biz nakliyecilere sahip çıkılmalı şoför esnafı mağdur edilmemeli’ ’dedi.






Editör: TE Bilisim