İstişare toplantısına  Kastamonu Üniversitesi  Rektörü Sait Aydın’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Temel Sarıyıldız ve Prof.Dr. Ali Rafet Özkan, Orman Fak. Dekan Yard. Prof.Dr. Sezgin Ayan, Kastamonu MYO müdürü Yrd.Doç.Dr.Hasbi Yaprak, Taşköprü MYO müdürü Yrd.Doç.Dr. Bahattin Aydınlı, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik MYO müdürü Doç.Dr. Saim Ateş, Sivil Havacılık Yüksek Okul müdürü Doç.Dr. Zekeriya Yerlikaya ve Genel Sekreter yardımcısı Muhittin Sağlam Kastamonu’dan katılımcı olarak toplantıya iştirak ettiler.



Ayrıca Toplantıya Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin’in yanı sıra Tosya MYO yaptırma ve yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş, ilçe kurum amirleri ve yöneticileri ile Siyasi parti başkanları ve Tosya’lı İş Adamlarımızda toplantıya ilgi gösterdi.
Kaymakam Türköz toplantı açılışında yaptığı konuşmada ; “ Sayın rektörümüze ve Kastamonu’dan gelen değerli eğitimcilerimize hoş geldiniz diyorum.Bugün burada Tosya MYO ile ilgili sorunları ve yapılması gerekenlerin her birlikte fikir paylaşımı yaparak  ve Rektörümüzle birlikte istişare ederek ileriye yönelik durum değerlendirmesi yapacağız. “ dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın ; “ Yine bir toplantıda sizlerle birlikteyiz katılımlarınız için teşekkür ederim. Kastamonu Üniversitesi olarak herkese kapımız sonuna kadar açıktır. Yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde sizlerin sorunlarını ve taleplerini hep birlikte dinleyip değerlendirmek için bugün burada sizlerleyiz.  Buna toplantı değildi sohbet desek daha uygun olur, bu yüzden herkes söz alarak isteklerini ve bizlerden taleplerini dile getirirse daha faydalı olacağını inanıyorum.” Diyerek mikrofonu söz alan katılımcılara yöneltti.

Tek tek söz alan katımcıların ve Tosya’lı işadamların ortak talepleri arasında İlahiyet Fakültesi isteği dikkat çeken konu oldu. Öğrenci yurdundan MYO bölümlerine, fabrikaların nitelikli eleman ihtiyacından öğrencilerin staj ve eğitimlerine kadar tüm konular saatlerce karşılıklı fikir paylaşımı yapılarak ele alındı. Tosya MYO istişare toplantısı verilen yemeğin ardından sona ererken, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Aydın ; “ Bugün ki sohbetimiz oldukça verimli geçti , önerilen tekliflerin yanı sıra taleplerde yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde değerlendirilecektir, bu tarz sohbetlerimiz devam edecektir, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” Demesinin ardından toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim