SEDAT AĞACIKOĞLU- KASTAMONU(İHA)

Temel atma törenine Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit AYDIN, İl Jandarma Komutanı Tevfik Anteplioğlu, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı, Kazım Şahin, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu protokoldeki yerini aldı.

  Temel atma törenine ayrıca çevre ilçe belediye başkanlarından Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz katıldı.

 

 Tosya Yüksek Öğrenim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş, Tosya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hakan Akyıldız, Siyasi Parti ilçe başkanları, Tosya Kontrplak sanayi Müdürü Zafer Nalbantoğlu Üniversite Dekan ve öğretim elemanları, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.








 

Temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal marşı okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını Tosya Yüksekokul yaptırma ve yaşatma dernek başkanı Fazıl Ateş’in konuşması ile başladı. Fazıl Ateş Konuşmasında’’ Törene katılan tüm misafirlere teşekkür ederim Tosya yıllardır özlemini çektiği Üniversite hayaline adım adım yaklaşıyor bunda emeği geçen tüm hayırseverlere ve Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’a teşekkür ediyorum’ ’dedi. Konuşma sonrasında öğrencilerden oluşan Folklor topluluğu kısa bir gösteri yaptı.

 

Folklor gösterisi sonrasında Tosya Belediye Başkanı Kazım ŞAHİN yaptığı konuşmada ; “yaklaşık 3-4 yıl önce başladığımız Tosya Yüksek Öğrenim serüveni bu yıl çok şükür ikinci mezunlarını veriyor. Tabi o gün Tosyalılar Türkiye’ye örnek olacak bir şekilde organize çalışmasıyla çok kısa bir sürede hem Kastamonu’ya hem de Ülkemize örnek olacak güzellikte ve hızda bu gayreti gösterdiler ve bu okul gerçekleşti. Bugün ikinci mezunlarını verip ikinci binanın temelini atıyoruz. İnşallah bu ek bina inşaatının tamamlanması ile birlikte Devrez Üniversitesi etiketi ile hizmete geçer. Bu duygularla sizleri tekrar sevgiyle, saygıyla selamlıyor, Üniversitemizin Tosya’mıza hayırlar getirmesini temenni ediyor emeği geçenlere, katkı sunanlara şükranlarımı, minnetlerimi saygılarımı ifade ediyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz yaptığı konuşmada; “ Eğitimin en önemli alanlarından biriside kuşkusuz Üniversite eğitimidir. Üniversite eğitimlerinin içerisinde de Meslek Yüksek Okullarının önemli bir yeri vardır. Tosya Meslek Yüksekokulu ek bina inşaatına desteklerini esirgemeyen Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlığımıza, Yüksek Okul personeline hayırseverlere ve vatandaşlarımıza teşekkürler sunuyor, bugün temeli atılan ve kısa sürede yapımını tamamlamayı arzuladığımız yeni binamız öncelikle Tosya’mıza ve daha sonra Kastamonu Üniversitemize hayırlı olmasını diliyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’ün konuşmasında sonra söz alan Kastamonu Üniversitesi Rektörü yaptığı konuşmasında; “Bugün Tosya’nın Üniversite için ikinci büyük hamlesinin başlangıcı. Öncelikle birinci binamızı yapan Tosyalılara, başta öncülük edenler olmak üzere, yine aynı kanalla aynı şekilde ikinci binamızın bugün temelini atmaya vesile oldukları için kendilerine ikinci defa teşekkür etmek istiyorum. Tosya bunu fazlasıyla hak ediyor,  inşallah daha iyisi olacak her zaman ve ben bugün bu heyecanla sizlere teşekkürlerimi, minnetlerimi sunuyorum, Allah yardımcınız olsun, Tosya Meslek Yüksek Okulu’nun temelini attığımız ikinci binası da hayırlı olsun diyorum, saygılar sunuyorum” dedi.

 

Son olarak Kastamonu valisi Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmada; “Bugün güzel bir vesileyi,  mutluluğu, güzelliği, gelişmeleri paylaşıyoruz. Tosya’nın farkı; Tosyalı alış veriş yapmayı,  almayı ve vermeyi biliyor, birçok yöremiz almayı biliyor da vermeyi bilemiyor maalesef. Hâlbuki vermeden almak kime mahsustur hepimiz biliyoruz. Eğer almak istiyorsak biraz vermeyi de bilmeliyiz. Biz bu alışverişi Tosyalılarla önce organize sanayi bölgesinde yaptık. Tosyalılar Meslek Yüksek Okulumuzu güzel bir binaya kavuşturdular. Şimdi bu okula gayretleri ile emekleri ile 2.ek binayı da yapıyorlar bunda emeği geçen arkadaşlarımıza,  katkısı olanlara herkesi kutluyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum ama çok kısa bir sürede Tosyalıların bu yatırımı tamamlayacak gücü kapasitesi ve fedakâr gönülleri kalpleri olduğuna inanıyorum, Tosyalılar atölyelerdeki başardıklarını bu sefer sanayide devam edecekleri fabrikalarda devam edecekler. Bu fabrikalar üretime başladıktan sonra, fabrikaların sayısı hızla çoğaldıktan sonra nasıl bir Tosya ile karşılaşacağımızı artık sizlerin takdirine sunuyorum. Gerçekten farklı bir dünya,  genç girişimci ve özel bir Tosya’da buluşacağımıza inanarak hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.

 


Yapılan konuşmalarının ardından Tosya Müftüsü Mehmet Korkmaz’ın yaptığı dua ile Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve protokol üyelerinin katılımıyla butona basılarak temel atma töreni gerçekleşti.

Editör: TE Bilisim