SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU (İHA) - Başbakanlık Genelgesi ile resmi kutlama kapsamına alınan “19 Ekim Muhtarlar Günü” Tosya’da Cumhuriyet Meydanında kutlandı.

 İlçe Cumhuriyet meydanın ’da düzenlenen kutlama töreninde Tosya Mahalle ve köy muhtarlarının Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Bu yıl ilk defa yapılan Muhtarlar Günü kutlaması heyecanı mahalle muhtarlarının çelenk sunumuna yansıdı.

Tosya Mahalle Muhtarları adına Çelenk Sunumuna Şehreküstü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Nurettin Küçüktuzsuz ve Hocafakıh Mahalle Muhtarı Bahattin Zengin katıldı. İlk defa çelenk sunumu yapan mahalle muhtarlarının çelenk tutuşları ve taşımaları ile Atatürk anıtına sunumlarındaki heyecanları objektiflerimizden kaçmadı.

Çelenk sunumu sonrası saygı duruşunu unutan Mimam Sinan mahallesi muhtarının esas duruş halinde alandan ayrılması ve sonra tekrar geri gelmesi ile Hocafakı Mahallesi Muhtarının çelenk sunumu sonrası şimdi ne yapacağı diye gazetecilerden bilgi alması Tosya’da ilk defa kutlanan Muhtarlar Gününe ayrı bir heyecan ve renk kattı.  



























Editör: TE Bilisim