Ramazan Ayını dolu dolu yaşamak isteyen Müminler yaptıkları ibadetlerde çocuklarını da ihmal etmiyor. Camiyi sevdirmek ve namaz kılmayı öğretmek amacıyla teravih namazlarına çocuklarını da götürüyor. 
Babaları ile birlikte camiye teravih namazına gelen küçük çocuklar cami içinde yaramazlıklardan geri kalmıyor. Yaşlarının küçük olması nedeniyle cemaatin müsamaha gösterdiği çocuklar namaz kılarken kendi aralarında konuşuyor veya cami içinde geziyor. 


Çocukların yaramazlıklarından ve cami içinde konuşmalarından rahatsız olmayan cemaat ise onlara güler yüz tatlı dil göstermek gerektiği ve nasıl yetiştirirsek öyle kalır görüşünde. 

Çocukların ufak tefek hareketlerinin hoş görülmesi gerektiğinin altını çizen İlçe Baş vaizi Muhsin Özdemir; “Cami cemaatinin çocukların ufak tefek hareketlerini hoş görmeleri lazım.  Neticede bu çocuklar namaza alışacaklar. Bazı küçük hareketlerine kızmamaları gerekiyor” dedi.


Çocukların camiye cemaate kazandırılması gerektiğini söyleyen yaptığı açıklamada İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz;” Camilerin gülü. Onların mihyetine katlanamayan normalde sabırsız cahil böyle kendini bilmeyen vatandaşlarımızdır. O çocukların yüzsuyu hürmetine Allah bizlere rahmet ediyor. Tabi ki camilerde küçük çocuklarımız olacak, onlar koşuşacak. Çünkü Peygamberimizin hayatı bizim için örnektir. O namaz kılarken torunlarını omuzlarına alıyor. Secdeye giderken eliyle bırakıp tekrar omzuna alıyordu. O çocukların yaramazlık yapması bizim için hiç bir mesele problem değildir. Biz o vatandaşlarımızı da zaten vaazlarımızda ikaz ediyoruz. Çocuklara bağırılmaması esas çocukların camiye cemaate kazandırılması bu şekilde olur. Bunun için de gayret sarf ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim