Ramazan ayı boyunca tüm camilerimizde mukabele okunacaktır. Bunula beraber şehrimizde iki camimizde “hatimle teravih”  kılınacaktır.

Şerifoğlu Mescidinde her öyle vaktinde vaaz verilecektir. Pazartesi ve cumaları yine merkezi sistemden vaazlar yapılacaktır.

Hafızlarımız tarafından, Pazar camiinde Abdurrazzak Camii, Hamzababa Camii,  Hacıdede camilerinde( buradaki sadece bayanlar yönelik)  Hafız öğlencilerimiz tarafından mukabele okunacaktır.

Özellikle imamı olmayan on ayrı noktaya da fahri görevlendirmeler yapmak suretiyle hizmeti aksatmama ve vatandaşlarımızı mağdur etmeme cihetine gdildi.

İlçemizden oniki camimizde ezanlar müstakil okunacak, vaazlar canlı yapılacaktır. Belirli aralıklarla fakirler ziyaret edilecek, Hamza baba kursumuzda ailelerle iftarlar düzenlenecektir.

Emektar din görevlilerine iftar, imam hatip öğrencilerine iftar programları düzenlenecektir.

İlçe müftümüz ve ilçe vaizimizle birlikte 15 şehir içinde camii 14 de köyde olmak üzere toplam 59 camimiz ziyaret edilecek teravihlerde cemaatimizle daha yakından bağlantı kurulması sağlanacaktır.

Zengin fakir buluşmalarına öncülük verilerek sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa fakir aileler ziyaret edilecektir. Din görevlisi arkadaşlarımızın tespit edeceği fakir aileler yine din görevlisi arkadaşlarımızla ziyaret edilecek ve TDV Tosya Şubesi aracılığı ile vakfımızın yardımları ulaştırılacaktır.

Halkımızın daha iyi imkânlarda ve daha huzurlu ibadet edebilmeleri için gerek fıtır sadakaları ve gerekse zekâtlarının daha iyi yerlere gidebilmesi için rehberlik çalışmaları diyanet vakfımız ve Kuran kurslarımızın dernekleri ile koordineli çalışmalar yapılacaktır.

Bayanlarla ilgili olarak:

1-      Koçbaba Türbesinde Mukabele ve vaaz (Pazartesi)

2-      İrfaniye camii Mukabele ve vaaz (Salı)

3-      Aşağı tekke Camii Mukabele ve vaaz (Çarşamba)

4-      Hacıdede Mukabele ve vaaz  (Perşembe)

5-      Harsat Camii Mukabele ve vaaz  (Cuma)

Editör: TE Bilisim