SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu'nun Tosya İlçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri başladı.

Tosya İlçe Müftülüğü yapmış olduğu program dâhilinde gerçekleştirilen kutlamalar emekli din görevlileri tarafından Mevlid-i Şerif okunmasıyla başladı. Abdurrezzak Camii’nde öğle namazından önce emekli din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif sonrası yapılan dua ile ahirete irtihal eden din görevlilerinin ruhlarına hediye edildi. 

Program daha sonra emekli din görevlilerinin katılımı ile Tosya Müftülüğünün Hamza baba Kur’an Kursu’nda ikram edilen yemek ile devam etti.Yemeğin ardından emekli din görevlileri tarafından ilahi ve kasideler okundu.

Yemekte İlçe Müftüsü Basri Bektaş tarafından kısa bir konuşma yapıldı. Katılımlarından dolayı emekli din görevlilerine teşekkür eden Müftü Bektaş;” Müftülüğümüz tarafından düzenlenen bu programa katılımlarınızdan dolayı tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.Sayın büyüklerimiz ve emekli din görevlilerimiz yıllarca bu kurumda din görevlisi olarak hizmet ettiniz. İnşallah Rabbim emeklerinizin karşılığını kat kat verecek. Ben sizin evladınızım, emekli oldum diye üzülmeyin, her zaman elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Hastalandığınızda, herhangi bir sıkıntılı durumlarınızda bir telefon etmeniz yeterli” diye konuştu.

Yemek hep birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.Yemeğin sonunda Tosya Müftülüğü tarafından emekli din görevlilerine kitap hediye edildi.  









Editör: TE Bilisim