Tosya Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız, Evde Hasta Bakım Bölüm Başkanı Öğr. Görevlisi Zeynep Arabacı, Rasime Yıldırım ve Ergün Hasgül, Toplum Sağlı Merkezi çalışanlarından Hemşire Bedriye Demirtaş, Ebe Emine Merve Arslan, Sağlık Memuru İsmail Gökteke ve evde hasta bakımı bölümü öğrencileri katıldı.

Etkinlik kapsamında okul bahçesine getirilen bisikletlere binen akademisyenler, sağlık çalışanları ve öğrenciler sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla okul bahçesinde tur attı.

Hareketsiz kalmanın sağlıklı yaşamı olumsuz etkilediğini belirten öğrenciler; “sağlık çalışanları ve adayları olarak bisiklete binmenin bile sağlık açısından ne kadar önemli olduğu hususunu göstermeye çalışıyoruz. Bugün hocalarımızla ve arkadaşlarımızla bisiklete binerek sporun sağlıklı yaşama etkisine dikkat çekmeye çalışıyoruz” şeklinde etkinliğin önemine vurgu yaptı.

Sağlık Çalışanları ve Adayları Bisiklete Biniyor Etkinliği kapsamında Tosya Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ve Tosya Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencileri tarafından yapılan ortak çalışmada sağlıklı yaşam, obeziteyle mücadele ve fiziksel aktivite hususunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.




Editör: TE Bilisim