Kastamonu’nun Tosya  ilçesinde 2010-2011 Akademik yılda eğitime başlayan Tosya Meslek Yüksekokulu öğrencileri muhteşem bir gece düzenledi.

Öğrenciler okuldan mezun olmanın verdiği coşku ile okul gecesi düzenlerken aynı zamanda Tosya Meslek Yüksekokulu’nun 4.yılını doldurması nedeniyle okullarının 4.ncü yaşını kutladı. Derya Kafe Havuz başın da düzenlenen geceye Tosya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Serap Saroğlu ve Mustafa Nal, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.






Gecenin açılış konuşmasını yapan Özlem Acer acısıyla tatlısıyla iki yılı tamamladıklarını ve bu yıl Tosya’dan ayrılacaklarını söyledi.  Mezun olmalarıyla okullarından ayrılmanın sevinç ve hüznünü bir arada yaşadıklarını anlatan Acer; “Hocalarımızın iki yıl boyunca bizimle ilgilendi. Bizde çok büyük emekleri var. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadılar sevincimize ortak oldular.  Mezuniyet gecemizle birlikte okulumuzun 4.yaş günü hocalarımızla birlikte kutluyoruz. Gecemize iştirak eden bütün arkadaşlarımıza ve ailelerine, bizleri gecede yalnız bırakmayan hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gecede konuşan Tosya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Serap Saroğlu;”iki yıldır eğitim gördüğünüz okuldan mezun oluyorsunuz.  Okulda aldığınız eğitim hayatınız boyunca size rehber olacaktır.  İyisiyle kötüsüyle iki yıl geçirdik.  Mezuniyet geceleri kötü günlerin unutulması ve iyi günlerin hatırlanması içindir. Birlik beraberliğin simgesi olan mezuniyet geceleri hafızalardan silinmeyecek bir anı olarak kalacaktır. Aynı zamanda okulumuz eğitimde 4 yılını tamamladı.  Okulumuzun 4.yaşını kutlarken bundan sonraki yaşamınızda başarılar dilerim” dedi.  

Gençler okudukları okullarından mezun olurken bir de ilki gerçekleştirdi. Düzenlemiş oldukları gecede mezun olmanın keyfini çıkartırken mezun oldukları okulun da yaş gününü kutladı. Okulun 4.yılını doldurması nedeniyle yaş pasta kesildi.  Mezuniyet ve yaş günü pastasını öğrenciler Müdür Yardımcıları Serap Saroğlu ve Mustafa Nal ile birlikte kesti.  

Canlı müzik eşliğinde gençler doyasıya eğlenirken davul zurna eşliğinde de halay çekti.  Gecede öğrencileri yalnız bırakmayan akademisyenler de zaman zaman gençlere eşlik etti.  İki yılın stresini gecede atan öğrenciler köpük partisiyle koptu.  Atılan havai fişekler geceye ayrı güzellik katarken yakılan dilek fenerleri de öğrencilerin unutulmazları arasında yerini aldı.

Gençler gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenerek okuldan mezun olmanın keyfini yaşadı. 

 

  (SDA-

Editör: TE Bilisim